Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher klaar voor titelstrijd

2018 wordt een cruciaal jaar voor Mick Schumacher. De zoon van F1-legende Michael Schumacher maakt zijn opwachting in het Europese Formule 3-kampioenschap en geldt als een van de titelkandidaten.

De druk op Mick Schumacher zal dit seizoen aanzienlijk groter zijn. Vorig jaar debuteerde de 'zoon van' in de Formule 3, maar kende een moeizaam jaar. Met meer (levens)ervaring moet het dit seizoen aanzienlijk beter gaan en geldt Schumacher zelfs als een van de titelkandidaten. Bij het topteam van Prema krijgt de Duitser een nieuwe kans. Teambaas Rosin is overtuigd van de kwaliteiten van Schumacher Jr. zo laat hij aan Motorsport.com weten. "Mick is deze winter absoluut volwassener geworden, maar ik wil ook Macau nog even benoemen. Daar presteerde hij uitstekend voor een rookie. Dit was een nieuwe start voor hem. Hij had het podium daar kunnen halen."

De sleutel tot succes ligt hem in de kwalificatie. Daarin kon Schumacher nog veel verbeteren, iets waaraan hij met het team van Prema heeft gewerkt. "Met dat in het achterhoofd zijn we aan de testdagen begonnen. Mick is volwassener geworden en er nu klaar voor. Hij moet het race voor race bekijken en niet bezig zijn met de titel, maar gewoon zijn ding doen." Critici dichten Mick Schumahcer niet hetzelfde talent toe als vader Michael, die liefst zeven keer wereldkampioen werd in de Formule 1.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"