Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Schumacher kon pas tijdens Mercedes-dagen écht genieten"

Sabine Kehm is onlosmakelijk verbonden met Michael Schumacher. De 54-jarige Duitse kwam voor de eerste keer in contact met haar landgenoot als journaliste, maar zou later door het leven gaan als eerst diens persdame en vervolgens zelfs zijn manager.

Door de jaren heen zag Kehm Schumacher veranderen. In zijn Benetton-jaren was de Duitser, die vorige week 50 jaar oud werd, het jonge talent dat op jacht was naar succes. Bij Ferrari domineerde Schumacher uiteindelijk het F1-veld, om in zijn nadagen bij Mercedes niet veel meer te kunnen dan enkel punten scoren.

Volgens Kehm was Schumacher echter erg gelukkig, tijdens de enigszins vruchtloze periode in Mercedes-dienst. Ondanks dat de Duitser slechts éénmaal op het podium eindige en één keer een polerondje reed (die hem tot overmaat van ramp ook nog werd afgenomen), zag Kehm een andere Schumacher dan dat ze gewend was. "In die drie jaren waarin Michael er even tussenuit was, heeft hij begrepen dat hij ook op de top van zijn kunnen kan presteren terwijl hij niet te allen tijde honderd procent gefocust is.", vertelde de manager van Schumacher ten overstaande van de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid . "Voor zijn pensioen durfde hij de spanningsboog niet los te laten, omdat hij bang was dat het ten koste zou gaan van zijn prestaties op de baan." "Bij Mercedes genoot Michael veel meer. Hij was op een ander, persoonlijk level dan in zijn Ferrari-dagen. Al snel begreep hij, in 2010, dat de comeback niet het succes zou zijn waarop hij had gehoopt. Wat me opviel was dat hij heel erg open was in discussies, dingen die hij als prettig ervoer sneller aangaf en gewoonweg gelukkig was achter het stuur. Natuurlijk was er wel een ander soort druk dan vroeger", besluit de Duitse.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'