Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher koopt niets voor complimenten: "Ik sta hier nog steeds als reservecoureur"

Mick Schumacher moest in 2023 vanaf de zijlijn toekijken. De Duitser werd eind vorig jaar bij Haas vervangen door landgenoot Nico Hulkenberg en ging aan de slag als reservecoureur van Mercedes. Schumacher heeft bewijsdrang en wil in 2025 terugkeren op de grid.

Schumacher Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas hield Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, lang in spanning in 2022. De Duitser kende twee wisselvallig seizoenen bij de Amerikaanse formatie en werd uiteindelijk aan de kant geschoven. Schumacher vond zijn heil bij Mercedes, maar wel als reservecoureur. Volgend jaar gaat de 24-jarige coureur die werkzaamheden combineren met het World Endurance Championship namens Alpine. Als het aan Schumacher ligt, blijft het bij één seizoen, zo vertelt hij in gesprek met de F1.

"Ik weet dat ik andere mensen moet overtuigen van mijn toegevoegde waarde voor de sport", stelt Schumacher. "Helaas hebben veel coureurs doorlopende contracten, dus is er niet echt een opening voor volgend jaar. Ik bevind me dus in een lastige positie, maar voor 2025 liggen er wel meer kansen. We moeten het afwachten."

Schumacher legt complimenten naast zich neer

De Duitser kreeg binnen Mercedes veel complimenten van Lewis Hamilton en George Russell, maar koopt daar niets voor. "Het is mooi dat mensen dat erkennen. Helaas sta ik hier echter nog steeds als reservecoureur. Er is dus uiteraard iets fout gegaan en soms is dat moeilijk te begrijpen. Desalniettemin zal ik zeer nauwe banden met de Formule 1 onderhouden. Hopelijk kan ik aan de mensen van de Formule 1 bewijzen dat ik nog steeds een kans verdien en dat ik hier thuishoor."

Schumacher heeft wel veel geleerd als reservecoureur van Mercedes. "Om bij het team terug te keren was natuurlijk in bepaalde opzichten heel interessant. Het is speciaal om te zien hoe een groot team als Mercedes werkt in de Formule 1. Ook begrijp ik alle procedures na dit jaar, wat interessant was."

Wat Schumacher het meeste bijblijft na 2023? "Mensen vergeten dat iedereen mens is en dezelfde onzekerheden ervaart. Ik wist dat wel, maar daar denk je niet veel aan. Sommige vragen die niet werden beantwoord toen ik zelf racete, zijn nu wel beantwoord. Iedereen gaat door hetzelfde heen als ze racen en het is mooi om die ervaring op te doen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Wat nu voor Horner en Red Bull?