Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher krijgt steun in jacht op F1-comeback: "Beter dan helft van de grid"

Mick Schumacher vertrok eind 2022 uit de Formule 1, maar mikt nog altijd op een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. Hij krijgt daarin steun uit verrassende hoek: Jean Todt. De Fransman was de vertrouweling van de vader van Mick, Michael Schumacher, en breekt nu een lans voor de jongste Schumacher.

Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Keert Mick Schumacher ooit nog terug in de Formule 1? Aan het einde van 2022 leek die vraag vrij snel beantwoordt: nee. De jongste Schumacher had er net twee vrij slechte jaren bij Haas opzitten en geen enkel team zag de noodzaak om hem op te pikken. Mercedes gaf hem een rol als reservecoureur, maar lijkt ook niet serieus te overwegen om Schumacher weer in een Formule 1-auto te zetten. 

Sinds dit jaar rijdt Mick echter bij Alpine in het WEC en dat kan wel eens onverwachte deuren openen. Bij het Formule 1-team van Alpine zal Esteban Ocon aan het einde van het jaar vertrekken, waardoor er een plekje vrij zal komen. Voor Schumacher dé kans om terug te keren op het podium waar hij naar eigen zeggen thuishoort: de Formule 1. Toch zijn niet veel mensen enthousiast over een terugkeer van de Duitser.

Hoe anders is dat voor Jean Todt. De 78-jarige Fransman werkte jarenlang samen met Michael Schumacher, de vader van Mick, en is van mening dat zijn zoon te weinig kansen heeft gehad. Dat vertelt hij in gesprek met Sport Bild: " Veel mensen denken dat zijn achternaam een voordeel is, maar het werd een nadeel. De druk die op hem werd uitgeoefend was oneerlijk."

"Natuurlijk heeft hij ook een paar ongelukken gehad en een deel daarvan was ook zijn eigen schuld," zo vervolgt de voormalig teambaas van Ferrari én voorzitter van de FIA. Todt hoopt, ondanks die ongelukken, wel dat we de naam Schumacher binnenkort terug zullen zien in de Formule 1: "Ik wil hem het doel van zijn dromen zien bereiken en ben ervan overtuigd dat hij een plaats in de Formule 1 verdient. Mick is beter dan de helft van de huidige Formule 1-grid."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership