Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Schumacher laakt wedstrijdleiding na strijd Verstappen en Norris

De titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris op het Circuit of the Americas is een veelbesproken onderwerp na de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hoe kijkt Ralf Schumacher eigenlijk aan tegen het gevecht en de uiteindelijke straf voor Norris?

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris zorgden voor hét spektakelstuk van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De twee concurrenten in de strijd om de wereldtitel waren lange tijd met elkaar in gevecht. Uiteindelijk wist Norris Verstappen in te halen, maar aangezien hij dat buiten de baan deed, kreeg hij daar een straf van vijf seconden voor. Hij viel zo uiteindelijk alsnog terug achter Verstappen en eindigde de race uiteindelijk als vierde.

Hoe kijkt Ralf Schumacher aan tegen de straf voor de McLaren-coureur? "Verstappen stak zijn auto in de bocht en er was op dat moment geen ruimte voor Norris. Natuurlijk had hij liever een betere lijn genomen, maar ik vind het jammer. Voor mij was het racen. Max probeerde alles, Norris probeerde alles. De straf was vanuit mijn oogpunt niet helemaal noodzakelijk", zo legt Schumacher uit bij Sky DE.

"Je kunt zeggen: maar waar moet hij heen? Dan moet hij afremmen, op de een of andere manier er weer achter zien te komen en het de volgende ronde opnieuw proberen. Zo kun je het zien. Maar hij ligt op kop en en dan rijdt Max gewoon naar binnen en naar buiten. Max haalt de bocht ook niet. Vanuit dat oogpunt vind ik het niet eerlijk."

De Duitser vervolgt zijn verhaal: "Ik had liever gezien dat die twee met rust waren gelaten en dat de FIA zich erbuiten had gehouden. Het was spannend om naar te kijken en uiteindelijk was Lando sneller. Dat was het geval. Al was het (de straf voor Norris, red.) natuurlijk een goede beslissing voor Red Bull", zo sluit Schumacher af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen ontkent incident met Norris: "Het is geen kleuterschool"