Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher laat zich niet verleiden tot uitspraken over Hamilton-zitje

Of Mick Schumacher rekent op een stoeltje bij Mercedes, nu Lewis Hamilton na dit jaar de overstap naar Ferrari maakt? De jonge Duitser wil er nu nog niets over zeggen.

Schumacher Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook Mick Schumacher verscheen bij de launch van Alpine. De zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher was daar vooral voor de onthulling van de endurancewagen van Alpine. Het Franse team neemt ook deel aan het World Endurance Championship (WEC) en Mick Schumacher is een van de coureurs die het volledige kampioenschap gaat rijden in 2024.

Schumacher gaat dit combineren met zijn rol als reserverijder bij het Formule 1-team Mercedes. Ook afgelopen jaar was hij al de stand-in van Lewis Hamilton en George Russell nadat hij eind 2022 zijn stoeltje bij Haas verloor. "Vorig jaar kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen aan het WEC-programma van Alpine. Op dat moment was ik natuurlijk nog vooral met de Formule 1 bezig en probeerde ik die kant op te gaan", zegt Schumacher tegen onder meer RacingNews365.

"Die deur ging voor mij helaas niet open. Het aanbod van Alpine lag er nog altijd. Het is voor mij een goede kans om aan endurance-racen te gaan doen en sowieso weer te gaan racen. En tegelijkertijd kan ik dicht bij de Formule 1 blijven."

Van Hamilton is inmiddels bekend dat hij na dit seizoen naar Ferrari overstapt. Zodoende komt er bij Schumachers werkgever Mercedes een stoeltje vrij voor 2025. Kijkt Schumacher naar dat zitje? "We zijn hier nu bij de launch van Alpine. Wat er in de komende weken gaat gebeuren, moeten we gaan zien."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami