Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher luidt de noodklok: "Red Bull loopt groot risico om in middenmoot te verdwijnen"

Red Bull heeft het de afgelopen weken wat lastiger in de Formule 1. Ralf Schumacher maakt zich wel zorgen om wat er allemaal gebeurt bij het team uit Milton Keynes.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Red Bull vorig jaar én begin dit seizoen domineerde, worden ze de laatste tijd flink uitgedaagd door McLaren en Ferrari. Max Verstappen won nog nipt in Imola, maar kwam er in Monaco bijvoorbeeld totaal niet aan te pas. De Nederlander moest het met de zesde plaats doen in de bokkige RB20, terwijl Charles Leclerc knap naar de zege reed. Tel daar de eerste overwinning van Lando Norris in Miami bij op en het is duidelijk dat Red Bull niet langer simpel de zeges opraapt. Ralf Schumacher heeft dat ook gezien.

"De RB20 is moeilijk te besturen zonder de Max-factor", vertelt Schumacher bij Formel1.de. "Ik denk ook niet dat ze zonder hem hadden gewonnen in Imola. Nu moet technisch directeur Pierre Waché bewijzen dat hij tot hetzelfde in staat is als Adrian Newey (die vertrekt red.). Ik denk dat de auto theoretisch geweldig werkt, maar hij gaat gewoon niet goed over de kerbstones. Dat is een probleem, een groot probleem zelfs. En als ze dat niet onder controle krijgen, zal Max daar ook zo zijn conclusies aan verbinden."

Het rommelt natuurlijk al het hele seizoen bij Red Bull, ook achter de schermen. Schumacher denkt dat het veel invloed heeft op de prestaties en wijst ook naar de relatie tussen Jos Verstappen en Christian Horner. "Die relatie is niet meer zo best. Dat zijn allemaal factoren die nog steeds een rol spelen en het komt dan ook op een heel slecht moment dat de auto niet perfect werkt. Het is allemaal koek en ei als je wint, maar er zijn nu ook andere sleutelfiguren die naar verluidt het team willen verlaten. Red Bull loopt een groot risico om in de middenmoot te verdwijnen. Ik dacht dat dat in 2026 zou gaan gebeuren, maar ze hebben het dit jaar al moeilijk."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren