Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher maakt komende week zijn debuut voor Mercedes in Spanje

Mick Schumacher gaat voor het eerst in de Mercedes W14 rijden. De reservecoureur zal volgende week woensdag op het circuit van Barcelona een volledige dag testen. Deze testdag staat in het teken van de nieuwe banden van bandenfabrikant Pirelli.

Mick Schumacher | Mercedes f1 reservecoureur 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher werd eind 2022 vervangen door Nico Hulkenberg na twee teleurstellende seizoenen bij het team van Haas. Mercedes maakte niet veel later bekend dat ze Mick aangesteld hadden als reservecoureur voor 2023. En nu is het moment aangebroken dat de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher de Mercedes W14 op het circuit mag uittesten, zo meldt het Duitse BILD.

Déjà vu

Mick heeft tot op heden alleen nog maar in de simulator voor Mercedes getest. Hij is naast testcoureur ook reservecoureur, wat betekent dat hij mag instappen als één van de twee vaste coureurs niet kan rijden. Zijn vader reed van 2010 tot 2012 voor het Duitse raceteam. Het is een goede kans voor de oud Haas-coureur om weer wat rondes te rijden in een racewagen. Hij rijdt aankomende woensdag de hele dag op het circuit in Barcelona tijdens de Pirelli-test, een dag eerder is het de beurt aan George Russell, die ook de auto gaat testen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen