Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Schumacher maant Red Bull tot actie: "Daar kan je niet op vertrouwen met Verstappen"

Een concurrent die de overstap maakt naar Red Bull? In het geval van Oscar Piastri ziet Ralf Schumacher dit wel als een realistisch scenario. Het is namelijk de vraag of Max Verstappen nog wel zo lang bij de Oostenrijkse renstal blijft rijden, als we Schumacher moeten geloven.

Schumacher Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar eerder Red Bull-adviseur Helmut Marko al hintte op gesprekken met McLaren-rijder Oscar Piastri, doet nu ook Ralf Schumacher een duit in het zakje. De oud-coureur zou een overstap van Piastri naar Red Bull Racing toejuichen.

"Als ik Red Bull was, zou ik proberen om Piastri binnen te halen. Hij is niet alleen een supertalent, maar ook een keiharde. Hij zal in de toekomst nog beter worden en de kleine nadelen die hij nu nog ten opzichte van Norris heeft, zullen snel verdwijnen", zegt Schumacher in gesprek met F1-Insider.

Schumacher, zelf goed voor zes GP-zeges en nu als analist verbonden aan Sky DE, gaat verder. De Duitser heeft daarbij een toch wel opvallende uitspraak in huis. "Bovendien kan Red Bull er niet op vertrouwen dat Max Verstappen in 2026 nog in het team zit. Daar moeten ze op voorbereid zijn. Piastri zou de ideale vervanger zijn. Ik ben daarom erg benieuwd hoe McLaren de kwestie Piastri in de toekomst gaat aanpakken."

Wat denk jij? Zou een overstap van Piastri naar Red Bull tot de mogelijkheden behoren? Laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris