Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

"Schumacher moet zich nog op alle vlakken verbeteren"

Tijdens het GP-weekend in Hongarije won Mick Schumacher zijn eerste race in de Formule 2. De jonge Duitser hoopt daarmee een omkeer teweeg te brengen omdat zijn seizoen nog niet op rolletjes verloopt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Mick Schumacher is bezig aan zijn rookieseizoen in de Formule 2. Een seizoen dat in het teken staat van een leerjaar, met vallen en opstaan. De laatste races lijkt de jonge Duitser zichzelf te ontwikkelen en laat hij zich vaker van voren zien. Schumacher geeft aan vooral last te hebben van aanpassingsproblemen doordat de Formule 2-wagen compleet anders is dan de F3-bolide waarin hij vorig jaar reed.

Volgens Laurent Mekkies, sportief directeur van Ferrari, ondervindt Schumacher echter niet alleen problemen met de karakteristieken van de wagen. "Mick zijn eerste overwinning is er op het juiste moment gekomen. Zijn resultaten zijn tot nu toe namelijk nog zeer wisselvallig en daardoor kwam er steeds meer druk op hem te staan. Dat is niet helemaal terecht omdat zijn groeipatroon vergelijkbaar is met andere jongens van zijn leeftijd."

"Het is echter wel zo dat hij zichzelf nog op alle vlakken moet verbeteren. Denk daarbij aan snelheid, concentratie, omgang met het team enzovoort. Dat is echter ook logisch aangezien hij nog een jonge gast is en op die leeftijd is natuurlijk niemand perfect", aldus Mekies tegenover de Gazzetta dello Sport.

De Fransman weet als geen ander dat Mick door zijn achternaam onder het vergrootglas ligt van de Formule 1-fans. Toch heeft hij niet het gevoel dat de twintigjarige coureur hier veel hinder van ondervindt: "Ik heb niet écht het idee dat de extra druk wat met hem doet, al is zoiets lastig om in te schatten. Naar mijn mening kan hij alles goed van zich afzetten wanneer hij zijn vizier omlaag doet en de baan op rijdt. Ook zal de achternaam hem geen voordeel opleveren ten aanzien van het veroveren van een zitje in de F1. Hij maakt denk ik net zoveel kans als andere Formule 2-coureurs."

Schumacher staat onder contract bij Ferrari, waar hij onderdeel uitmaakt van het opleidingsprogramma. Mocht de Duitser zichzelf in 2020 goed ontwikkelen in de Formule 2, dan wacht hem mogelijk in 2021 een kans bij het team van Alfa Romeo in de F1.

Fotoalbum

De vijf beste Formule 1-coureurs van 2019 tot op heden

De teams en coureurs genieten de komende weken van een welverdiende vakantie. Tijd om de balans in de Formule 1 op te maken. Welke coureurs staken er met kop en schouders bovenuit in de eerste seizoenshelft? RacingNews365 selecteerde vijf coureurs die een dijk van een seizoen kennen. Ze presteren uitstekend en in een aantal gevallen weten ze ook echt te verrassen.

Bekijk het album

2 reacties

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes