Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Schumacher na eerste kennismaking met Mercedes-bolide: "Voelde geweldig!"

Mercedes kijkt niet terug op een al te beste start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Reserve-rijder Mick Schumacher is desondanks toch blij met zijn stap naar het topteam, dat hem oppikte nadat er bij Haas geen plek meer was voor de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Mick Schumacher Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanuit de paddock kreeg Schumacher mee hoe het team worstelde in Bahrein en genoegen moest nemen met plek vijf (Lewis Hamilton) en plek zeven (George Russell). De jonge Duitser (23) gaf zijn ogen goed de kost. "Het was erg verhelderend, als ik dat mag zeggen. Erg interessant om het allemaal te zien, deze kant van het racen had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb zoveel mogelijk informatie opgenomen, die ik hopelijk in de toekomst kan gebruiken", zei Schumacher in de F1 Nation-podcast.

Natuurlijk wil Schumacher het liefst zelf bij elke GP op de grid staan, maar voor nu neemt hij genoegen met een reserveplek bij Mercedes. "Op een bepaalde manier voelt het echt wel geweldig. Ik kom namelijk van een wagen die natuurlijk zeer lastig was om mee te rijden. En om dan nu in de simulator te springen die zeer nauwkeurig is en erg in de buurt komt van de werkelijke wagen, dat gevoel is mooi."

"Ook kan ik in de simulator enkele dingen uitproberen, waarvan de rijders zeggen dat het dicht bij de realiteit komt."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull