Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher niet gelukkig met seizoenstart: "Het is gewoon vervelend"

Met de auto die de potentie heeft om punten te scoren, is Mick Schumacher geïrriteerd dat dit hem nog niet is gelukt. Dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot Kevin Magnussen die in drie van de vier races wel zijn Haas naar de punten wist te rijden.

Schumacher Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Haas is één van de teams die een enorme stap vooruit heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Het team wist nu al 15 punten te scoren, terwijl het vorig seizoen als enige team geen punten scoorde. Echter zijn de volledige 15 punten bemachtigd door Kevin Magnussen, wiens rentree in de F1 aan het begin van het seizoen pas bevestigd werd. Zijn teamgenoot Mick Schumacher weet tot dusver, samen met Nicholas Latifi, als enige van het veld nog geen punten binnen te slepen; tot irritatie van de jonge Duitser.

"Het is geen stijgende frustratie, het is gewoon vervelend, want ik geniet van racen en geniet zeker van racen in de punten met de grote jongens", vertelt hij onder andere aan RacingNews365. "Ik stond er gewoon niet op het juiste moment. Weet je, ik heb dit al eens eerder gehad, seizoenen waarin de eerste races niet goed gingen, maar op het moment dat ik een goed weekend had, begon het te rollen als een lawine. Dus ja, het is gewoon wachten op het goede moment."

Ondanks dat Magnussen een jaartje ertussen uit is geweest, heeft hij meer ervaring in de Formule 1 en bij Haas dan Schumacher. Toch denkt Mick dat hij in Imola goed mee kon met de snelheid van de ervaren Deen. "Ik denk dat we redelijk gelijkwaardig waren wat betreft de snelheid. Natuurlijk hadden we een moeilijke kwalificatie door de rode vlag en de regen, maar tot dat punt denk ik dat we zelfs sneller waren dan Kevin. Het is geweldig om een goede vergelijking te hebben, maar het zou beter zijn om met beide auto's in de punten te rijden."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"