Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher niet gelukkig met seizoenstart: "Het is gewoon vervelend"

Met de auto die de potentie heeft om punten te scoren, is Mick Schumacher geïrriteerd dat dit hem nog niet is gelukt. Dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot Kevin Magnussen die in drie van de vier races wel zijn Haas naar de punten wist te rijden.

Schumacher Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Haas is één van de teams die een enorme stap vooruit heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Het team wist nu al 15 punten te scoren, terwijl het vorig seizoen als enige team geen punten scoorde. Echter zijn de volledige 15 punten bemachtigd door Kevin Magnussen, wiens rentree in de F1 aan het begin van het seizoen pas bevestigd werd. Zijn teamgenoot Mick Schumacher weet tot dusver, samen met Nicholas Latifi, als enige van het veld nog geen punten binnen te slepen; tot irritatie van de jonge Duitser.

"Het is geen stijgende frustratie, het is gewoon vervelend, want ik geniet van racen en geniet zeker van racen in de punten met de grote jongens", vertelt hij onder andere aan RacingNews365. "Ik stond er gewoon niet op het juiste moment. Weet je, ik heb dit al eens eerder gehad, seizoenen waarin de eerste races niet goed gingen, maar op het moment dat ik een goed weekend had, begon het te rollen als een lawine. Dus ja, het is gewoon wachten op het goede moment."

Ondanks dat Magnussen een jaartje ertussen uit is geweest, heeft hij meer ervaring in de Formule 1 en bij Haas dan Schumacher. Toch denkt Mick dat hij in Imola goed mee kon met de snelheid van de ervaren Deen. "Ik denk dat we redelijk gelijkwaardig waren wat betreft de snelheid. Natuurlijk hadden we een moeilijke kwalificatie door de rode vlag en de regen, maar tot dat punt denk ik dat we zelfs sneller waren dan Kevin. Het is geweldig om een goede vergelijking te hebben, maar het zou beter zijn om met beide auto's in de punten te rijden."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022