Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Schumacher: "Nieuwe F2-banden bezorgen Formule 1-rookies een vliegende start"

In 2020 maken de rijders in de Formule 2 al gebruik van de nieuwe 18-inch banden die Pirelli heeft ontworpen. Een jaar later, in 2021, zullen de Formule 1-teams pas de overstap maken naar de nieuwe band. Volgens Mick Schumacher moeten de Formule 2-coureurs dan ook zien te profiteren van een unieke kans.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Schumacher, die onlangs liet weten dat hij nog geen contract heeft aangeboden gekregen bij een van de tien F1-teams, laat tegenover Autosprint nogmaals weten een Formule 1-kans direct aan te grijpen: "Wanneer je een kans krijgt aangeboden in de Formule 1, dan moet je die direct grijpen. Ik zou niet eens twee keer erover nadenken wanneer de kans zich voor zou doen", is de 20-jarige Duitser duidelijk over zijn ambities.

Volgens de Prema-rijder wordt 2020 een belangrijk jaar voor hem, maar ook voor andere F2-rijders. "Het wordt volgend seizoen een belangrijk jaar in de Formule 2, we krijgen namelijk al de kans om met de grotere banden te gaan rijden die Pirelli heeft gemaakt. De F2-rijders waaronder ikzelf krijgen dus de unieke kans om deze nieuwe band goed te leren kennen. Het jaar erop zou je dan al meer ervaring hebben met die nieuwe banden wanneer je in de Formule 1 terecht zou komen."

Toch ziet de talentvolle coureur in dat hij gedurende het 2020-seizoen nog veel meer zal moeten leren om een overstap naar de koningsklasse van de autosport te kunnen maken: "Ik denk dat een jaar extra in de Formule 2 me nog veel gaat helpen. Ik ga er ervaring opdoen die ik in de rest van mijn carrière nog goed kan gebruiken. Volgend seizoen wil ik race voor race het maximale eruit halen en ik hoop dat ik daardoor mee kan strijden om de titel. Ik wil die aspiraties echter nog niet te veel uitspreken, want dan kan het een averechts effect op me krijgen."

2 reacties