Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher op stand-by voor Williams-zitje van worstelende Sargeant

Mick Schumacher is klaar om het zitje van Logan Sargeant over te nemen, maar hij weet zelf dat het waarschijnlijk niet tijdens het F1-seizoen gaat gebeuren.

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher is na zijn overstap van Haas, waar zijn contract niet werd verlengd, naar Mercedes, waar hij simulator- en reservecoureur is, naarstig op zoek naar een Formule 1-zitje voor volgend jaar.

Er lijken weinig opties te zijn op de F1-grid, maar de Duitser wordt wel al voorzichtig gelinkt aan Williams. Daar heeft Logan Sargeant het lastig naast Alex Albon en voormalig Mercedes-kopstuk James Vowles is er sinds dit seizoen de teambaas. De kans is aanwezig dat Toto Wolff, die voor Mick een zitje zoekt, bij hem aan gaat kloppen.

Schumacher heeft er vertrouwen in dat hij terug kan keren op de F1-grid, vertelt hij bij RTL. "Ik ben altijd klaar voor actie. Geloof me: ik werk heel hard om hopelijk snel weer achter het stuur te zitten. We gaan elkaar snel weer zien, uiterlijk volgend jaar. Ik weet zeker dat er in de nabije toekomst iets gaat gebeuren."

Toto kan niet toveren

Gevraagd naar het Williams-zitje, laat Schumacher weten op stand-by te staan. Wel plaatst hij een kanttekening bij een eventuele overstap nog tijdens dit F1-seizoen.

"Ik zou het doen!", is hij enthousiast. "Het is echter onwaarschijnlijk dat zoiets zal gebeuren. Er zijn tenslotte contracten die meestal worden gerespecteerd. Elk team vormt op dit moment eigenlijk een goede optie."

Maar zijn teambaas krijgt vooralsnog nul op het rekest. Schumacher neemt hem dat niet kwalijk. "Ook Toto kan niet toveren."

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami