Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Schumacher plaatst grote vraagtekens bij rijderskeuze Red Bull

Ralf Schumacher heeft na het zien van de Grand Prix van Stiermarken geen goed woord over voor Alexander Albon, en daarmee in zekere zin ook voor de keuze van Red Bull om vast te houden aan de teamgenoot van Max Verstappen.

Albon Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon moest op de Red Bull Ring flink toegeven op teamgenoot Max Verstappen. Terwijl de Nederlander in gevecht ging met Mercedes, moest Albon een Racing Point van het vege lijf houden. Ralf Schumacher is duidelijk: volgens hem gaat Red Bull met Albon de oorlog niet winnen.

"We hebben het over een halve seconde die hij per ronde toegeeft op Max Verstappen. In de races loopt die marge soms zelfs alleen maar verder op", zo geeft de meervoudig Grand Prix-winnaar aan in gesprek met Sky Sports F1. "Red Bull moet wat dat betreft echt eens bij zichzelf te raden gaan."

Schumacher ziet een rijderswissel als de enige optie voor Red Bull om als team weer vooraan mee te doen: "Als Red Bull op enig moment echt aanspraak wil maken op wereldtitels, en volgens mij is dat toch echt het doel, dan moeten ze een coureur hebben die op zijn minst net zo goed is als die van concurrent Mercedes."

Alexander Albon nam vorig jaar halverwege het seizoen stoeltje over van Pierre Gasly, die tegenviel naast Max Verstappen. Albon wist telkens in de top zes te finishen, maar kwam qua pure snelheid tekort ten opzichte van Verstappen. Dat lijkt dit jaar niet anders te zijn en wat Ralf Schumacher betreft moet Red Bull daar dus snel iets aan doen.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

75 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade