Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher racete jarenlang onder schuilnaam

Toen Mick Schumacher zijn eerste stappen in de autosportwereld zette, reed hij om onder de radar te blijven niet met zijn eigen naam, maar onder een schuilnaam. Nu legt hij zelf uit waarom dat nodig was.

Mick Schumacher F2002
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mick Schumacher

Dat Mick Schumacher volop aandacht zou krijgen als jonge racer, was de familie Schumacher snel duidelijk. Vader Michael is de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden en mensen zouden maar wat graag willen zien of Schumacher jr. in staat zou zijn de prestaties van zijn vader te evenaren. Maar de vraag was of Mick baat had bij al die media-aandacht die daarbij kwam kijken.

Nee, zo luidde het oordeel: "We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk onder de radar te blijven, zodat ik zo veel mogelijk bewegingsruimte zou hebben", zo legt Mick Schumacher zelf uit in gesprek met F1.com. "Het heeft me in staat gesteld om in mijn eigen tempo op te groeien en om op te groeien als een normaal kind in de racewereld."

In de kartsport heette Schumacher dan ook geen Schumacher, maar Mick Betsch, naar de meisjesnaam van moeder Corinna. In 2014 reisde hij vervolgens naar de circuits onder de naam Mick Junior, om uiteindelijk vanaf 2015 onder de naam Schumacher te opereren. Hij deed dat met Van Amersfoort Racing in de Formule 4. Hij was blij dat hij toen met trots de familienaam kon dragen.

"We wisten dat als we eenmaal in de formulewagens terecht zouden komen, de aandacht alleen maar toe zou nemen. Ik wilde sowieso onder mijn eigen naam gaan racen en ik ben er dan ook trots op dat die naam op mijn auto en op mijn overalls staat."

En ja, de media-aandacht nam inderdaad jaarlijks toe, maar nooit tot het punt dat het hinderlijk of vervelend werd: "De media hebben altijd wat meer om mij dan om andere coureurs heen gecirculeerd, maar altijd met respect. Als we om privacy vroegen, hebben ze daar altijd gehoor aan gegeven en daar ben ik hen zeer dankbaar voor."

Mick Schumacher stapt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid in bij Haas F1, maar voor het zover is, moet en wil hij de Formule 2-titel nog in de wacht slepen.

Voor Red Bull is 2020 als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt