Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Schumacher: "Verstappen gaat Red Bull zeker verlaten na vertrek Newey"

Het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull zal er uiteindelijk ook toe leiden dat Max Verstappen Red Bull gaat verlaten. Dat is althans de stellige overtuiging van oud-F1-coureur Ralf Schumacher.

Verstappen China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dat de wegen van Adrian Newey en Red Bull begin 2025 gaan scheiden, zorgde voor een schokgolf in de Formule 1. Sinds de oprichting van het Formule 1-team is de Britse topontwerper betrokken bij het team en stond hij met zijn revolutionaire ontwerpen aan de basis van de successen van Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Dat Newey nu kiest voor een toekomst buiten Red Bull gaat volgens oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher nog grote gevolgen krijgen. De Duitser, die eerder al aangaf dat het vertrek van Newey voor donkere wolken boven Red Bull gaat zorgen, denkt dat zeker Max Verstappen nu nog meer gaat kijken naar kansen voor hem in de F1 buiten Red Bull. "Ik denk ook dat hij andere mogelijkheden heeft. In de paddock hoor je er al verhalen over dat hij met anderen spreekt. De vraag is of het komend jaar of dat jaar erna al gebeurt, maar voor mij staat vast dat hij wil vertrekken", zegt Schumacher tegen Sky Sports waar hij als analist werkzaam is.

Maar volgens Schumacher blijft het niet bij een vertrek van de drievoudig wereldkampioen alleen. "Er gaan engineers vertrekken die samen met Adrian Newey ergens ander heen willen", aldus de coureur die in het verleden zes GP's op zijn naam zette. Schumacher zegt dat de huidige sfeer binnen Red Bull de reden is voor het vertrek van diverse mensen. "De teamspirit is niet meer zoals Dietrich Mateschitz had gewild. Wat er nu gebeurt is echt jammer en verdrietig. Het is erg teleurstellend dat het nu uit elkaar valt vanwege mensen die van Mateschitz de kans hebben gekregen, terwijl het eigenlijk slechts werknemers zijn. Het is ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor."

Schumacher ziet daarbij dat teambaas Christian Horner de spil is in het geheel. "Christian Horner heeft het idee dat hij al die mensen niet om zich heen nodig heeft. Hij gaat ervan uit dat hij beter weer hoe Formule 1 of een team werkt. Hij heeft ook nog de steun vanuit Thailand en zij hebben de meerderheid van de aandelen. Daarom is de situatie nu zo."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"