Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Schumacher tekent bij Alpine voor nieuw raceavontuur

Mick Schumacher zal volgend jaar uitkomen voor Alpine in het World Endurance Championship,

Mick Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Vanaf 2024 doet Alpine mee in de Hypercar klasse van de World Endurance Championship. Mick Schumacher is een van de coureurs die achter het stuur zal kruipen volgend jaar. De jonge Duitser reed in 2021 en 2022 in de Formule 1 voor Haas, maar zijn zitje werd dit jaar vergeven. Hij streek dan ook neer bij Mercedes, waar hij tot op heden de test- en reservecoureur is. Hij zal in 2024 die taken naast zijn WEC-avontuur blijven uitvoeren.

Alpine zal met twee auto's meedoen in de sterk bezette klasse. Teamgenoten van Schumacher worden Ferdinand Habsburg en Paul-Loup Chatin. In de andere auto rijden drie Fransen, namelijk Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere en Charles Milesi.

Schumacher blij met nieuwe uitdaging

Logischerwijs is Mick Schumacher blij met de ontwikkeling. "Dit is een nieuw hoofdstuk voor mij. De auto is indrukwekkend en ik sta te popelen om te beginnen. Ik ben opgegroeid in de single seaters, dus om nu plaats te nemen in een gesloten cockpit zorgt ervoor dat ik weer nieuwe skills op kan doen."

"Ik heb het racen dit jaar enorm gemist, want al sinds ik een kleine jongen was is racen waar ik van hou. Soms was het dan ook lastig om andere coureurs te zien racen. Endurance racen is een nieuwe uitdaging voor mij en ik ben er zeker van dat ik samen met Alpine volgend jaar een aantal mooie momenten mee zal maken", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami