Schumacher verbaast vriend en vijand: drie zeges op rij

09 sep. 2018 19:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Mick Schumacher kende een perfect weekend in het Formule 3-kampioenschap. De zoon van F1-legende Michael Schumacher won alle drie de races op de Nürburgring.

Lange tijd verliep de carrière van Schumacher junior uiterst stroef. Vorig jaar debuteerde Mick in de F3, maar kwam hij er totaal niet aan te pas. Dit zorgde voor veel kritiek en er rustte een zware last op de schouders van het jonge talent. Ook in de eerste seizoenshelft van dit jaar was Schumacher geen titelkandidaat, maar ineens is de topvorm er wel.

Op de Nürburgring domineerde de Duitser het complete weekend: Drie wedstrijden en drie zeges voor Schumacher, die daarmee kampioenschapsleider Ticktum bijna achterhaald heeft. Slechts drie punten staat de jonge Duitser nog achter op de Red Bull-junior, die al tien races op rij niet meer wist te winnen.

"Dit was het beste weekend uit mijn carrière tot op heden", laat een enthousiaste Mick Schumacher weten. "Mijn start was okay en ik wist mijn voorsprong te behouden in de eerste bocht. Vervolgens controleerde ik mijn voorsprong. In het kampioenschap sta ik nu echt dicht bij Ticktum, maar ik ben nog niet bezig met de titel. Ik focus me op de laatste twee weekenden op Spiellberg en de Hockenheimring, beide circuits waar ik erg van hou."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen