Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Schumacher verklaart uittocht Red Bull: "Staat los van Horner"

Is de onrust binnen Red Bull, in eerste instantie veroorzaakt door de aantijgingen tegen Christian Horner, de oorzaak van de personele uittocht bij het team uit Milton Keynes? Nee, denkt Ralf Schumacher.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zijn twee zaken die met elkaar in verband worden gebracht: het vertrek van vooraanstaande mensen bij Red Bull en de onrust die binnen het team ontstond nadat Christian Horner werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het maakte dat Jos Verstappen ooit opriep tot het vertrek van Horner, omdat het team anders uit elkaar zou vallen.

Het team staat nog overeind, maar dat neemt niet weg dat namen als Adrian Newey, Jonathan Wheatley en Will Courtenay wel degelijk vertrekken. Heeft dat met de Horner-affaire te maken? "Nee, zo oordeelt Ralf Schumacher in gesprek met Formel1.de.

De voormalig Formule 1-coureur komt met een .andere uitleg: "Ik denk dat als mensen zo lang succesvol met elkaar hebben samengewerkt, ze hun eigen positie willen verbeteren. Maar daar is in de bestaande omgeving dan geen ruimte voor. Als ze van buitenaf dan financieel interessante aanbiedingen krijgen, gaan ze op zoek naar iets nieuws. Ik zou dit dus niet puur in verband brengen met Horner."

"Je kan uit het hele verhaal misschien wel opmaken dat Horner geen makkelijk baas is, maar wie is dat nou helemaal wel in de Formule 1?", zo vraagt de meervoudig GP-winnaar zich hardop af.

Schumacher vermoedt desgevraagd dat de hierboven genoemde affaire nu achter gesloten deuren is opgelost: "Dat is tenminste het gerucht en ik denk dat het voor beide partijen goed is als men achter gesloten deuren tot een akkoord is gekomen."

Schumacher meent vervolgens wel dat het zaak is dat alle neuzen bij Red Bull nu weer dezelfde kant op komen te staan: "Er heerste het gevoel dat er verdeeldheid was ontstaan tussen Oostenrijk en Thailand. Dat helpt niet, want je moet het gezamenlijk doen", aldus Schumacher, die claimt dat Red Bull-mede oprichter Dietrich Mateschitz in dat opzicht node gemist wordt.

"Hij had die touwtjes van bovenaf in handen en maakte van bovenaf altijd duidelijk hoe de zaken zouden gaan. Die factor ontbreekt nu zeker. Ik denk dat het team dat mist en dat Horner dat mist. Horner is iemand met ongelooflijk veel ervaring en iemand die het geweldig doet. Maar hij is ook iemand die, kijkend naar het afgelopen jaar, misschien ook een beetje werd overschat toen hij er alleen voor kwam te staan."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"