Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher verwacht nóg een sprong van Red Bull in 2024

Red Bull was in 2023 zeer dominant in de Formule 1. Ralf Schumacher verwacht dit jaar nog een stap van de Oostenrijkse formatie en ziet weinig redenen om te denken dat Max Verstappen en Red Bull minder dominant gaan zijn.

Ralf Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met 21 overwinningen uit 22 races in 2023, waarvan 19 overwinningen voor Max Verstappen, zette Red Bull de succesvolle reeks voort die in 2022 werd ingezet. In dat jaar pakte Red Bull voor het eerst sinds 2013 weer de constructeurstitel. Het gat met nummer twee Ferrari was twee seizoenen geleden ruim 200 punten, in 2023 liet Red Bull geen spaan heel van de concurrentie door meer dan het dubbele aantal punten te pakken van runner-up Mercedes.

Zesvoudig F1-racewinnaar Ralf Schumacher verwacht in 2024 nog meer van de equipe van Verstappen, zo zegt hij tegen de Deutschen Presse-Agentur. "Ik ga ervan uit dat Red Bull komend seizoen nog iets verrassends in petto heeft dat sommige mensen zal verbazen. Er is relatief weinig dat erop wijst dat Max Verstappen en Red Bull hun dominantie niet zullen voortzetten", zo concludeert de Duitser.

'Fataal zijn'

Mercedes werd in 2023 dus tweede in de strijd om de constructeurstitel en won in de laatste twee jaar slechts één race. Dat was niet eens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, maar George Russell die zijn eerste GP wist te winnen tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2022. Volgens Schumacher is het van belang voor de Formule 1 dat Mercedes weer echt van voren meedoet. "Het zou heel, heel belangrijk zijn voor de F1 om weer een sterk Mercedes vooraan te hebben. Ze moeten zo snel mogelijk het tij keren, dat staat buiten kijf. Zo niet, dan zou dat voortdurende zwakte betekenen."

Als Mercedes op dezelfde voet verder gaat als de afgelopen twee jaar "betekent dat, dat het team duidelijk niet meer begrijpt hoe ze een winnende auto moeten bouwen. Dat zou fataal zijn voor een merk zoals Mercedes, met de successen van de afgelopen jaren", zo stelt Schumacher.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami