Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Schumacher vreest voor Mercedes: "Dat baart Wolff zorgen"

Na de Grand Prix van Brazilië ging het team van Mercedes met vraagtekens weer richting huis. Want waarom werden de verwachtingen in Sao Paulo niet waargemaakt?

Russell Hamilton Brazilië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft in zijn wekelijkse column voor de Duitse Sky Sport wel wat te zeggen over het raceweekend in Brazilie, en hoe Aston Martin kwam bovendrijven ten opzichte van het team van Mercedes. "Aston Martin was erg sterk in Brazilië, met beide coureurs. Ze hebben veel geprobeerd aan het begin van het seizoen, wat vervolgens een beetje de verkeerde kant op ging. Ze hebben er nu het beste van gemaakt met al deze gegevens. Dat maakt me blij voor Aston Martin."

Hij weet echter ook dat één zwaluw nog geen zomer maakt, óók niet voor Aston Martin: "Natuurlijk is er nog een weg te gaan, maar dit was een goede prestatie van Fernando Alonso en Lance Stroll."

"De begrijpen het concept niet"

Waar Aston Martin erg sterk was in Brazilië, was dat wel anders voor Mercedes: "Mercedes was erg zwak dit weekend. Toto Wolff was na afloop bijna geschrokken toen hij voor de microfoon van Sky stond. De problemen kunnen worden verklaard door het feit dat ze het concept niet begrijpen."

De voormalig Formule 1-coureur is bang dat de slechte resultaten nog wel even blijven aanhouden. "Ze hadden hoge verwachtingen in Brazilië en de teleurstelling was duidelijk te zien. Daarom vrees ik dat Mercedes nog niet uit de problemen is, en dat baart Toto zorgen (gelet op de huidige WK-stand)."

"Ferrari is altijd een beetje een probleemkind geweest"

Ook de Italiaanse renstal komt aan de beurt, en de woorden van Ralf zijn streng: "De zwakte van Mercedes was eigenlijk een kans voor Ferrari in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Maar Ferrari had ook geen goed weekend. Ferrari is altijd een beetje een zorgenkind geweest", zo gaat Schumacher verder. "Fred Vasseur kan de boel niet in zes of zeven maanden omgooien. Michael, Ross Brawn en Jean Todt hebben er ook een paar jaar over gedaan. Je moet geduld hebben bij Ferrari."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes