Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Schumacher wil in gesprek om grotere problemen tijdens F1 GP Frankrijk te voorkomen

Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk werd er veel geklaagd over de track limits en de regels hierbij. Mick Schumacher waarschuwt alvast dat het dit weekend in Frankrijk wederom een probleem kan worden.

Schumacher Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mick Schumacher wil dat er voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk gesproken wordt over de track limits in de Formule 1. Het werd een groot discussiepunt tijdens het GP-weekend van Oostenrijk, waarin meerdere coureurs een straf kregen voor het negeren van de track limits. In totaal noteerden de stewards maar liefst 43 overtredingen op de Red Bull Ring.

Lando Norris, Guanyu Zhou, Pierre Gasly en Sebastian Vettel kregen allen een tijdstraf van vijf seconden tijdens de race en Sergio Perez zag zichzelf terugvallen naar de dertiende startplaats in de sprintrace, nadat zijn Q3-tijden en snelste Q2-tijd werden afgepakt vanwege een track limits-overtreding. Meerdere coureurs uitten hun frustraties over de regels.

Schumacher hoopt op actie voorafgaand aan GP van Frankrijk

Mick Schumacher is een van de coureurs die verandering wil zien en weet maar al te goed dat het probleem met track limits ook in de Formule 2 zeer groot was. De Haas-coureur is van mening dat de Formule 1 het probleem moet aanpakken, voordat de GP van Frankrijk plaatsvindt. Circuit Paul Ricard staat bekend om haar wijde uitloopstroken, waardoor track limits een grote rol kunnen gaan spelen.

"Het is een beetje onzinnig om een straf van vijf seconden te krijgen als je een centimeter van het circuit af gaat", zo legt hij uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Meestal is het zo dat als je van het circuit af gaat, je daar geen tijd mee wint. Dan verlies je juist tijd."

Volgens Schumacher moet er snel een oplossing worden gevonden. "Het is iets wat we zullen moeten bespreken. Er moet gekeken worden of we wat kunnen verbeteren voorafgaand aan de volgende race, want vooral in Paul Ricard kan het voor een groot probleem zorgen."

Red Bull-teambaas Christian Horner sluit zich aan bij de woorden van Schumacher en ziet eveneens een 'groter probleem' op Paul Ricard. "Er is redelijk wat tijdwinst te behalen. Natuurlijk heb je hectares aan asfalt daar, dus het is praktisch een uitnodiging om naast het circuit te rijden."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1