Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Schumacher woedend op Williams na 'absurde' keuze: "Niets rechtvaardigt dit"

Logan Sargeant keert niet meer terug in de Formule 1. De Amerikaan wordt per direct vervangen door Franco Colapinto. De jonge Argentijn krijgt de voorkeur boven namen als Mick Schumacher en dat kan de oom van Mick, Ralf Schumacher, absoluut niet begrijpen.

Colapinto Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de crash van Logan Sargeant in de derde vrije training in Zandvoort, leek het einde verhaal voor de Amerikaan. Williams oordeelde ook zo en maakte op de dinsdag voorafgaand aan de Grand Prix van Italië bekend dat Sargeant per direct vervangen wordt door de ontwikkelingscoureur van het team: Franco Colapinto.

Dat de jonge Argentijn de kans krijgt, was redelijk verrassend. Zeker omdat de naam van Mick Schumacher veelvoudig genoemd werd. Toch krijgt de Duitser, opnieuw, geen hernieuwde kans in de Formule 1. Dat tot ongenoegen van zijn oom en voormalig F1-coureur Ralf Schumacher.

"Je kunt deze beslissing misschien verklaren omdat Colapinto een product is uit het ontwikkelingsprogramma van Williams," vertelt de voormalige F1-coureur aan Deutschen Presse-Agentur. "Maar vanuit prestatieperspectief vind ik het absurd en slaat het nergens op"

'Risico is groter'

Volgens Schumacher is het risico wat Williams nu neemt met Colapinto veel groter, dan wanneer ze zijn neefje hadden gekozen: "Ik denk dat het risico voor het raceteam en ook voor de coureur veel, veel groter is dan wanneer ze iemand met ervaring als Mick erin hadden gezet."

"Vanuit managementperspectief is er 'geen enkel bedrag ter wereld' dat deze beslissing rechtvaardigt", zo benadrukt de zesvoudig GP winnaar die zelf zes seizoenen bij het iconische Britse team reed.

Toch is het niet alleen maar positiviteit wat Ralf over zijn neefje kwijt wil: "Je moet eerlijk zijn en toegeven dat het simpelweg te lang duurde voordat Mick in zijn tweede seizoen bij Haas zijn draai vond en zijn teamgenoot onder controle kreeg. De Formule 1 is niet vergevingsgezind."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"