Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher 'zeer positief' ondanks uitvalbeurt bij Le Mans-debuut

Mick Schumacher voltooide slechts één stint voordat zijn auto werd teruggetrokken door Alpine. Toch kijkt de voormalig F1-coureur met tevredenheid terug op zijn Le Mans-debuut.

Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher keek enorm uit naar zijn debuut tijdens de 24 uur van Le Mans. De Duitser reed voor Alpine in de hypercars en voltooide een succesvolle stint. Het leverde echter helemaal niets op want zijn auto moest uit de wedstrijd gehaald worden vanwege een 'vermoedelijk motorprobleem'. Even later was het drama voor Alpine comleet, toen ook bij de tweede auto de motor de geest gaf. 

Het was een teleurstellend einde van Schumachers debuut op het Circuit de la Sarthe, aangezien hij met de #36 Alpine er tot dan toe prima bij zat. De Franse fabrikant zette een stap in het onbekende met dit jaar zijn eerste deelname aan de Hypercar-categorie in het World Endurance Championship. 

Schumacher richt zich dan ook meer op de positieve punten die het team en hijzelf eruit kunnen halen, dan op het feit dat het team er niet in slaagde om een derde van het legendarische evenement te voltooien. "Ik denk dat we nu op een punt zijn beland dat we de zes uur net niet hebben voltooid", vertelde Schumacher aan een selecte groep media, waaronder RacingNews365

"Tot dat punt waren we erg snel, wat een groot positief punt is. We hadden een motorprobleem, waardoor helaas beide auto's moesten uitvallen. Maar nogmaals, ik denk dat we ons niet te veel moeten concentreren op de slechte kanten, maar ons meer moeten richten op de positieve kanten."

Kwestie vraagt om begrip

"We zijn hier al vele, vele dagen en rijden al een tijdje rond op dit circuit. En we hebben er veel van geleerd, we hebben ons erop voorbereid. Ik denk dat we als team naar elkaar toe gegroeid zijn en dat we de problemen die we tegenkwamen, achter ons hebben kunnen laten. Daarna zijn we echt verder gegaan en kwamen we op een punt waar we vochten voor de pole, waar we vochten voor een goede positie in de race. En persoonlijk was mijn stint ook erg positief. Dus daar ben ik echt heel blij om."

Toch geeft Schumacher toe dat het team nog niet heeft kunnen achterhalen wat precies de oorzaak is van de problemen met de motor: "Als beide auto's door hetzelfde probleem uitvallen, betekent dat misschien dat er iets ernstigs aan de hand is met de motor, maar er moet eerst een onderzoek plaatsvinden voordat er conclusies worden getrokken. Ik denk dat we er nu voor moeten zorgen dat we als team begrijpen wat er is gebeurd, zodat we het de volgende keer kunnen oplossen."

De reservecoureur van het Formule 1-team van Mercedes wilde toch Alpine bedanken voor de mogelijkheid om te debuteren in Le Mans: "Ik wil graag de hele Alpine-groep bedanken, en in het bijzonder de Renault-groep, omdat ze me hier naartoe hebben gehaald. Het Alpine Endurance Team is zo goed voor me geweest tijdens de eerste drie races en heeft me voorbereid op deze grote race."

"En dat waardeer ik echt enorm, vooral mijn teamgenoten zijn dag in dag uit erg behulpzaam geweest op de baan, maar ook buiten de baan, en hebben geprobeerd me te vertellen wat ik moest doen," zo sluit Schumacher af.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen