Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher zet Alpine in wachtkamer in hoop op F1-comeback

Mick Schumacher heeft nog altijd zijn zinnen gezet op een terugkeer in de Formule 1. Om die reden heeft de Duister zijn huidige team, het WEC-team van Alpine, in de wachtkamer gezet. Het Franse team wil graag met Schumacher verder, maar heeft tot op heden nog geen 'ja-woord' gekregen.

Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Begin dit jaar baarde het WEC-team van Alpine opzien door Mick Schumacher te presenteren als één van haar coureurs voor het Hypercar-programma van het Franse team. De Duitser keerde na een jaar afwezigheid terug in de autosport, nadat hij eind 2022 door Haas uit de Formule 1 werd gezet. Alpine wil maar al te graag door met de 25-jarige, maar ving tot op heden bot bij Schumacher. De zoon van Michael Schumacher aast namelijk nog altijd op een terugkeer in de Formule 1 en laat Alpine daardoor voorlopig in de wachtkamer.

Teambaas van het Alpine WEC-team, Philippe Sinault, kan in gesprek met Autosport bevestigen dat hij nog altijd geen zekerheid heeft over het aanblijven van Schumacher: "Dat is lastig om te zeggen. We doen ons best en we hebben hem verteld dat het voor ons van groot belang is dat hij bij ons blijft. Maar we hebben het niet in de hand. Formule 1 is namelijk Formule 1. We moeten dus weer afwachten. Ik hoop dat ik op korte termijn wat nieuws te vertellen heb."

"Ik ben heel blij met Mick. Hij heeft het heel goed gedaan. Hij paste zich fantastisch aan aan het endurance-racen. Om dat als formulecoureur te doen is niet makkelijk," aldus Sinault. Ook Bruno Famin, Motorsportbaas van Alpine en tot voor kort teambaas van het Formule 1-team van de Franse autofabrikant, hoopt dat Schumacher ook komend jaar voor zijn team uitkomt: "We zagen in Austin (waar Alpine negende werd red.) weer hoe snel hij was. Ik ben heel blij met Mick en als er een kans in zit dat we met hem verder kunnen werken zou ik daar ook heel blij van worden."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"