Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher ziet geen gevolgen voor Verstappen bij mogelijk afscheid Horner: "Iemand anders kan dat ook"

Moet de van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde Christian Horner Red Bull verlaten, ja of nee? Op die vraag moet een dezer dagen duidelijkheid komen. Mocht het leiden tot een afscheid van de teambaas, dan voorziet Ralf Schumacher niet zo heel veel problemen voor Verstappen.

Horner Bahrain pre-season test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het onderzoek naar de van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde Christian Horner hangt als een schaduw over de seizoensstart van Red Bull. Een dezer dagen moet er duidelijkheid komen. Grote vraag is of Horner kan blijven of niet? En als hij zo kort voor de seizoensstart het team moet verlaten, wat is dan de weerslag ervan op het team en Max verstappen?

Oud-coureur Ralf Schumacher ziet niet dat na een mogelijk vertrek Red Bull ineen zal storten. "Omdat de juiste structuren er nu eenmaal zijn", vertelt de Duitser aan persbureau DPA in aanloop naar de seizoensopener komend weekend in Bahrein. "Er is de nodige onrust geweest in het team en we horen dat er ook problemen zijn geweest achter de schermen. De vraag is of de mensen zo verdeeld zijn dat ze niet meer samen kunnen werken", geeft Schumacher wel een waarschuwing af.

Hij denkt dat ook Verstappen zich wel af kan sluiten van de mogelijke mediastorm die een vertrek van teambaas Horner teweeg zal brengen. "Voor Max Verstappen, die in zijn vader Jos en adviseur Helmut Marko echte vertrouwelingen heeft, is het belangrijk dat er voor hem niets verandert in zijn band met zijn technici en engineers."

Een uitspraak moet dus nog volgen, maar Schumacher denkt dat ook iemand anders in staat moet kunnen zijn de rol van Horner over te nemen als eindverantwoordelijke bij Red Bull. Die zou er dan in moeten slagen om de rust snel te herstellen. "Dan zie ik geen gevaar voor het team. Ik kan me voorstellen dat een ander ook Red Bull Racing zou kunnen leiden."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China