Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher ziet kansen: "Vorig jaar kwam Haas niet eens in de buurt"

Haas F1 maakte tijdens de testdagen in Bahrein een oke indruk en het Amerikaanse Formule 1-team mag voorzichtig dromen van WK-punten in 2022. RacingNews365 sprak in een exclusief interview met Mick Schumacher over de testresultaten van Haas en zijn verwachtingen van het nieuwe F1-seizoen.

Mick Schumacher
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

We zien veel lachende gezichten als we binnenkomen bij de hospitality van Haas F1 op het circuit van Bahrein. Een logisch gevolg van de hoopvolle testdagen die het Amerikaanse team achter de rug heeft. Mick Schumacher kan zijn glimlach gedurende het exclusieve interview met RacingNews365 eveneens niet onderdrukken. "Ja, de laatste testdagen in Bahrein verliepen uitstekend voor ons. Het waren een paar positieve dagen en we lijken zeker een stap in de juiste richting te hebben gemaakt deze winter. Hoe goed we ervoor staan, zal natuurlijk pas duidelijk worden tijdens de Grand Prix in Bahrein."

Hoe goed ze ervoor staan werd duidelijk met P7 voor Kevin Magnussen en P12 voor Mick Schumacher in de kwalificatie voor de GP van Bahrein. Helemaal tevreden was Schumacher niet: "Ik denk dat ik net iets teveel probeerde", aldus Schumacher tegenover onder andere RacingNews365. "Ik maakte een fout in bocht elf. Ik wist niet of het anders goed genoeg zou zijn voor Q3, maar we hadden de auto om het mee te doen, dus dat is ontzettend jammer."

Het interview met Schumacher werd daarvoor al afgenomen, en naar nu blijkt is het optimisme dus zeer gegrond. De vrolijke gezichten zullen nog wel even zichtbaar blijven: "Voor nu zie ik vooral vrolijke gezichten binnen het team en dat is natuurlijk belangrijk. Vorig jaar kwamen we denk ik niet eens in de buurt van de resultaten die we hebben geboekt tijdens de testdagen", waarmee de Duitser voorzichtig lijkt te zeggen dat hij het gevoel heeft dat hij in 2022 met wat meer coureurs het gevecht aan kan gaan.

"We weten natuurlijk nog niet hoe de andere teams ervoor staan en daardoor zullen we pas tijdens het eerste raceweekend duidelijkheid krijgen over waar we nu daadwerkelijk staan. Wel is duidelijk dat we vorig jaar telkens bijna perfect moesten zijn en dat lijkt nu niet het geval te zijn."

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Grote vooruitgang

"De wagens zijn dit jaar een stuk zwaarder geworden, maar dat geldt voor elk team. Toch heb ik het gevoel dat onze wagen een stuk stabieler is geworden. Daardoor heb je veel meer vertrouwen in de wagen en kun je het werk dat van je gevraagd wordt afleveren. Als voorbeelden heb je de Ferrari-bolide en niet veel later de Alfa Romeo-bolide die ik in 2019 testte. Toen voelde ik ook meteen een groot verschil."

"Dus nu zou ik zeggen dat ik hetzelfde gevoel heb als toen in die Ferrari-bolide en daardoor wordt alles toch een beetje makkelijker. Alles helpt je als het ware een beetje meer en dat gevoel wil je krijgen. Dat is het gevoel dat je ook krijgt als je voor een top team rijdt en om dat gevoel nu hier te krijgen, is wel speciaal", aldus de 22-jarige coureur die hoopt punten te scoren in 2022.

"Je ziet binnen het team natuurlijk ook dat het vertrouwen groeit en iedereen hoopt dat we dit seizoen kunnen strijden om punten."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull