Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher ziet kansen: "Vorig jaar kwam Haas niet eens in de buurt"

Haas F1 maakte tijdens de testdagen in Bahrein een oke indruk en het Amerikaanse Formule 1-team mag voorzichtig dromen van WK-punten in 2022. RacingNews365 sprak in een exclusief interview met Mick Schumacher over de testresultaten van Haas en zijn verwachtingen van het nieuwe F1-seizoen.

Mick Schumacher
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

We zien veel lachende gezichten als we binnenkomen bij de hospitality van Haas F1 op het circuit van Bahrein. Een logisch gevolg van de hoopvolle testdagen die het Amerikaanse team achter de rug heeft. Mick Schumacher kan zijn glimlach gedurende het exclusieve interview met RacingNews365 eveneens niet onderdrukken. "Ja, de laatste testdagen in Bahrein verliepen uitstekend voor ons. Het waren een paar positieve dagen en we lijken zeker een stap in de juiste richting te hebben gemaakt deze winter. Hoe goed we ervoor staan, zal natuurlijk pas duidelijk worden tijdens de Grand Prix in Bahrein."

Hoe goed ze ervoor staan werd duidelijk met P7 voor Kevin Magnussen en P12 voor Mick Schumacher in de kwalificatie voor de GP van Bahrein. Helemaal tevreden was Schumacher niet: "Ik denk dat ik net iets teveel probeerde", aldus Schumacher tegenover onder andere RacingNews365. "Ik maakte een fout in bocht elf. Ik wist niet of het anders goed genoeg zou zijn voor Q3, maar we hadden de auto om het mee te doen, dus dat is ontzettend jammer."

Het interview met Schumacher werd daarvoor al afgenomen, en naar nu blijkt is het optimisme dus zeer gegrond. De vrolijke gezichten zullen nog wel even zichtbaar blijven: "Voor nu zie ik vooral vrolijke gezichten binnen het team en dat is natuurlijk belangrijk. Vorig jaar kwamen we denk ik niet eens in de buurt van de resultaten die we hebben geboekt tijdens de testdagen", waarmee de Duitser voorzichtig lijkt te zeggen dat hij het gevoel heeft dat hij in 2022 met wat meer coureurs het gevecht aan kan gaan.

"We weten natuurlijk nog niet hoe de andere teams ervoor staan en daardoor zullen we pas tijdens het eerste raceweekend duidelijkheid krijgen over waar we nu daadwerkelijk staan. Wel is duidelijk dat we vorig jaar telkens bijna perfect moesten zijn en dat lijkt nu niet het geval te zijn."

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Grote vooruitgang

"De wagens zijn dit jaar een stuk zwaarder geworden, maar dat geldt voor elk team. Toch heb ik het gevoel dat onze wagen een stuk stabieler is geworden. Daardoor heb je veel meer vertrouwen in de wagen en kun je het werk dat van je gevraagd wordt afleveren. Als voorbeelden heb je de Ferrari-bolide en niet veel later de Alfa Romeo-bolide die ik in 2019 testte. Toen voelde ik ook meteen een groot verschil."

"Dus nu zou ik zeggen dat ik hetzelfde gevoel heb als toen in die Ferrari-bolide en daardoor wordt alles toch een beetje makkelijker. Alles helpt je als het ware een beetje meer en dat gevoel wil je krijgen. Dat is het gevoel dat je ook krijgt als je voor een top team rijdt en om dat gevoel nu hier te krijgen, is wel speciaal", aldus de 22-jarige coureur die hoopt punten te scoren in 2022.

"Je ziet binnen het team natuurlijk ook dat het vertrouwen groeit en iedereen hoopt dat we dit seizoen kunnen strijden om punten."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen