Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher ziet vertrek Newey als voorbode op sombere toekomst Red Bull

Het rommelt nog altijd binnen Red Bull en dat zou, volgens de geruchten, Adrian Newey richting de uitgang duwen. Volgens voormalig Formule 1-coureur en analist Ralf Schumacher kan een vertrek van Newey het begin zijn van een zeer teleurstellende periode voor Red Bull.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De geruchten over een mogelijk vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing beginnen steeds meer op te spelen. Newey zou niet langer gelukkig zijn met de interne onrust en zou, zo heeft RacingNews365 begrepen, aan het einde van het jaar zijn succesvolle periode bij Red Bull willen afsluiten.

En dus kan dit weleens gaan zorgen voor een grote uittocht. Voormalig F1-coureur en zesvoudig GP-winnaar, Ralf Schumacher, denkt dat een vertrek van Newey funest is voor de huidige vorm van Red Bull. "Adrian Newey heeft harmonie nodig, hij heeft een goede sfeer op zijn werkplek nodig", vertelt Schumacher bij Sky Sport News. "En op dit moment kun je zeggen: Red Bull valt uiteen."

Volgens Schumacher is één schuldige aan te wijzen voor het mogelijke vertrek van de topontwerper. "Christian Horner draagt hiervoor de persoonlijke verantwoordelijkheid, omdat hij zich met alle macht aan de macht binnen het team vastklampt."

'Het team zal wegzinken'

Wanneer Newey daadwerkelijk besluit om de Red Bull-deur definitief achter zich dicht te trekken, voorziet Schumacher meer problemen voor Red Bull. Volgens Schumacher kan Newey de eerste dominosteen zijn in een lange rij van mensen die mogelijk gaan vertrekken. "Ik denk niet dat wanneer Newey vertrekt, dit het laatste probleem zal zijn dat Horner zal hebben. Max Verstappen denkt er al over na, net als Helmut Marko."

Volgens Schumacher is de aanwezigheid van Newey niet alleen belangrijk in de fabriek, maar ook voor de mensen op het circuit. "We herinneren ons nog dat er vorig jaar problemen waren. Hij was één keer ziek en toen zag je meteen dat er wat aan de hand was bij Red Bull. Zelfs Max Verstappen had het dat weekend moeilijk."

Waar Red Bull momenteel uitermate dominant is in de Formule 1, denkt Schumacher dat het team niet onaantastbaar is. Zeker wanneer Newey besluit om te vertrekken. In dat geval voorziet Schumacher een zeer sombere toekomst voor Red Bull Racing. "Ik geef Red Bull nog twee jaar, maar als ze blijven vasthouden aan Christian Horner, dan verzinkt het team in middelmatigheid. Daar ben ik vrij zeker van."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"