Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schutterende Stroll hard aangepakt: "Welke hersencel vertelt jou dat?"

Waar zijn teamgenoot Fernando Alonso met één voet letterlijk op het bovenste treetje van het podium staat, kijkt teamgenoot Lance Stroll met zijn uitgevallen Aston Martin toe vanaf de zijlijn.

Aston Martin staat op dit moment tweede in het constructeurskampioenschap met 120 punten. Van deze 120 punten heeft Fernando Alonso er 93 gehaald en zijn teamgenoot Lance Stroll 27. Dit is ook het podcastpanel van RacingNews365 opgevallen. "Aston Martin staat één puntje voor op Mercedes. En dan heb je daar Lance Stroll rijden..", begint F1-kenner Ruud Dimmers. Voordat hij zijn zin kan afmaken haakt Tom Coronel al in: "Jullie hadden het over Perez, en Monaco. Als je dan kijkt wat Stroll doet in vergelijking met Alonso, dan denk ik jongens, waarom laat je je zoon rijden? Er kunnen twee auto's vooraan rijden. Vettel en Alonso, dreamteam. Die hadden allebei makkelijk bij de top vijf gereden." Artikel gaat verder onder de video van Stroll die de fout in gaat tijdens de race (vanaf 30 seconden).

Welke hersencel?

Volgens Coronel begon het al meteen bij de start. "Ik zag hem er al bij de start zo tussen wringen omdat 'ie dacht dat 'ie een gat zag, terwijl hij wist dat die er niet was want die zijn er niet in Monaco. Bam, zo tegen de vangrail aan. Toen dacht ik al: 'Waar ben jij in godsnaam mee bezig? Welke hersencel vertelt jou dat je daar in dat gat moet duiken?" Daarna was de malaise nog niet voorbij. "Toen wilde hij vervolgens er ook nog rechts buitenom voorbij en werd hij ook nog eens een keer afgesneden en toen dacht ik wel echt: 'Hoe kan het zijn dat hij in die auto zit?' Eén reden. Door papa. Want die jongen hoort daar écht niet thuis! Het verschil is te groot. En dat Alonso dan roept dat Stroll nog wel kampioen kan worden...Dat is lekker voor zijn salaris." "Alonso krijgt 20 miljoen, waarvan 18 miljoen Stroll aanprijzen is", reageert host Joris Mosterdijk grappend op de opmerkingen van Tom. Ook Ruud is het met de toerwagencoureur eens. "Zijn kwalificatie was om te huilen. Het hele weekend was om te huilen. Hij heeft er geen enkel moment bijgezeten. Hij reed in de hairpin later in de regen nog eens zijn voorvleugel eraf. Voor een team wat wat wereldkampioen wil worden en ambities heeft, denk ik: 'Pietertje even wisselen'."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"