Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Scott Dixon kan mee in de top van de Formule 1'

De strijd tussen de Formule 1 en IndyCar laaide afgelopen weekend op na uitspraken van teambaas Steiner van Haas F1. Deze vond dat er geen geschikte Amerikaanse coureurs zijn voor de F1.

Een storm van kritiek barstte los waarbij coureurs die in de IndyCar race hun gram haalden. Niet alleen Amerikaanse, maar ook diverse andere IndyCar-coureurs reageerden boos en verontwaardigd. Onder hen is voormalig F1-coureur Max Chilton. De Brit was redelijk talent, zo werd hij vierde in het GP2-kampioenschap, maar kreeg nooit echt een kans in de Formule 1. In 2013 en 2014 kwam Chilton uit voor het achterhoedeteam van Marussia. Chilton vindt dat de Formule 1 veel te bekrompen denkt over coureurs die in Amerika racen, zo laat hij ESPN weten. " Mensen die werkzaam zijn in de Formule 1 zijn erg beperkt in hun visie. Ze kijken alleen naar coureurs die op weg zijn naar de Formule 1 of onderdeel uitmaken van een talentenprogramma van een team." " Zelden kijken ze naar coureurs die niet in Europa racen. Dat is verkeerd en ik zie geen enkele reden om niet naar de IndyCar te kijken."

Chilton gelooft dat zijn voormalig teamgenoot Scott Dixon over het hoofd is gezien door de teambazen in de Formule 1. Dixon is afkomstig uit Australië en won de Indy500 in 2008. Daarnaast eindigde hij in de afgelopen 11 seizoenen 10 keer in de top drie van het Indycar-kampioenschap. Drie keer schreef hij het kampioenschap op zijn naam. " Scott Dixon, mijn teamgenoot van vorig jaar, is een van de beste coureurs ter wereld. Hij zou het echt iedere coureur erg lastig maken in de Formule 1, maar men heeft nooit naar hem omgekeken. Bijvoorbeeld toen Mercedes een vervanger voor Rosberg zocht." " Ik denk dat er een cultuurverandering nodig is, zodat ze ook coureurs uit de IndyCar als optie gaan zien. Ik hoop dat omdat er wereldcoureurs rijden die hun talent soms verloren zien gaan en in de Formule 1 beter zouden presteren dan een aantal van de coureurs die er rijden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden