'Scott Dixon kan mee in de top van de Formule 1'

16 jan. 2018 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties
De strijd tussen de Formule 1 en IndyCar laaide afgelopen weekend op na uitspraken van teambaas Steiner van Haas F1. Deze vond dat er geen geschikte Amerikaanse coureurs zijn voor de F1.

Chilton vindt Dixon een aanwinst voor ieder Formule 1 teams

Een storm van kritiek barstte los waarbij coureurs die in de IndyCar race hun gram haalden. Niet alleen Amerikaanse, maar ook diverse andere IndyCar-coureurs reageerden boos en verontwaardigd.

Onder hen is voormalig F1-coureur Max Chilton. De Brit was redelijk talent, zo werd hij vierde in het GP2-kampioenschap, maar kreeg nooit echt een kans in de Formule 1. In 2013 en 2014 kwam Chilton uit voor het achterhoedeteam van Marussia. 

Chilton vindt dat de Formule 1 veel te bekrompen denkt over coureurs die in Amerika racen, zo laat hij ESPN weten.

"Mensen die werkzaam zijn in de Formule 1 zijn erg beperkt in hun visie. Ze kijken alleen naar coureurs die op weg zijn naar de Formule 1 of onderdeel uitmaken van een talentenprogramma van een team."

"Zelden kijken ze naar coureurs die niet in Europa racen. Dat is verkeerd en ik zie geen enkele reden om niet naar de IndyCar te kijken."

Chilton gelooft dat zijn voormalig teamgenoot Scott Dixon over het hoofd is gezien door de teambazen in de Formule 1. Dixon is afkomstig uit Australië en won de Indy500 in 2008. Daarnaast eindigde hij in de afgelopen 11 seizoenen 10 keer in de top drie van het Indycar-kampioenschap. Drie keer schreef hij het kampioenschap op zijn naam.

"Scott Dixon, mijn teamgenoot van vorig jaar, is een van de beste coureurs ter wereld. Hij zou het echt iedere coureur erg lastig  maken in de Formule 1, maar men heeft nooit naar hem omgekeken. Bijvoorbeeld toen Mercedes een vervanger voor Rosberg zocht."

"Ik denk dat er een cultuurverandering nodig is, zodat ze ook coureurs uit de IndyCar als optie gaan zien. Ik hoop dat omdat er wereldcoureurs rijden die hun talent soms verloren zien gaan en in de Formule 1 beter zouden presteren dan een aantal van de coureurs die er rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen