Scott Dixon maakt zichzelf onsterfelijk met vijfde IndyCar-titel

17 sep. 2018 10:15 René Oudman 0 reacties
Drie jaar geleden behoorde hij al tot de allergrootsten van de IndyCar-geschiedenis, toen Scott Dixon in de laatste race van het jaar Juan Pablo Montoya de titel wist te ontfutselen om zo zijn vierde kroon te pakken. Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) voegde de Nieuw-Zeelander een vijfde kampioenschap toe aan zijn indrukwekkende cv.

Dixon had concurrentie van voormalig Formule 1-coureur Alexander Rossi, de winnaar van de Indy 500 van dit jaar Will Power en regerend kampioen Josef Newgarden. Het drietal was niet opgewassen tegen de 38-jarige, die de slotrace van 2018 als tweede besloot en zodoende met de titel mocht pronken.

De winst op de Sonoma Raceway ging naar veteraan Ryan Hunter-Reay, die de wedstrijd tevens van poleposition aan had mogen vangen. Door het veroveren van zijn vijfde kampioenschapstitel plaatst Dixon zich nu op P3 wat betreft de eeuwige ranglijst. Slechts racelegendes A.J. Foyt (zeven titels) en Rick Mears (zes titels) staan nog voor de Nieuw-Zeelander.

Twee weken geleden werd de Nederlander Rinus van Kalmthout eveneens kampioen in de Verenigde Staten. De inmiddels 18-jarige Hoofddorper veroverde de titel in de Pro Mazda-klasse, een van de juniorcatergorieën voor de IndyCar Series.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen