© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel baalt: 'Ik kon Max Verstappen niet aanvallen'

13 mei 2018 17:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel kijkt ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug op zijn GP van Spanje. De Duitser had een goede start en pakte direct de tweede plek van Bottas af maar door een extra stop zat er uiteindelijk niet meer in dan de vierde plek.

Vettel: 'Slijtage banden was hoog, ik moest wel stoppen'

Net als Bottas kwam ook Vettel al vrij vroeg in de race binnen voor zijn eerste pitstop. De grote vraag was dan ook of hij daarop de race kon uitrijden. Tijdens de virtuele safety car besloot het team om Vettel toch nog binnen te halen voor zijn tweede stop.

"Voor ons was het helaas geen optie om buiten te blijven. Onze banden sleten een stuk harder dan bij de anderen. Voor buitenstaanders leek het misschien vreemd maar ik denk dat het de juiste keuze was."

Aan het einde van de race zat Vettel op de staart van Max Verstappen maar tot een aanval kwam het niet. 


"Ik denk dat ik over het algemeen een stukje sneller was dan Max maar hij bleef nagenoeg dezelfde rondetijden rijden. Uiteindelijk waren we niet snel genoeg om op het einde nog een aanval te doen en ook mijn banden waren niet zo goed meer ondanks dat ze verser waren."

Vettel geeft dan ook toe dat er nog wel wat werk te doen is bij Ferrari.

"Overal gezien was het een redelijk weekend maar we moeten de banden beter begrijpen. Volgens mij hebben we dezelfde banden voor zowel Frankrijk als Engeland, dus we moeten daar echt naar kijken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen