Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel baalt: 'Ik kon Max Verstappen niet aanvallen'

Sebastian Vettel kijkt ongetwijfeld met gemengde gevoelens terug op zijn GP van Spanje. De Duitser had een goede start en pakte direct de tweede plek van Bottas af maar door een extra stop zat er uiteindelijk niet meer in dan de vierde plek.

Net als Bottas kwam ook Vettel al vrij vroeg in de race binnen voor zijn eerste pitstop. De grote vraag was dan ook of hij daarop de race kon uitrijden. Tijdens de virtuele safety car besloot het team om Vettel toch nog binnen te halen voor zijn tweede stop. "Voor ons was het helaas geen optie om buiten te blijven. Onze banden sleten een stuk harder dan bij de anderen. Voor buitenstaanders leek het misschien vreemd maar ik denk dat het de juiste keuze was." Aan het einde van de race zat Vettel op de staart van Max Verstappen maar tot een aanval kwam het niet.

"Ik denk dat ik over het algemeen een stukje sneller was dan Max maar hij bleef nagenoeg dezelfde rondetijden rijden. Uiteindelijk waren we niet snel genoeg om op het einde nog een aanval te doen en ook mijn banden waren niet zo goed meer ondanks dat ze verser waren." Vettel geeft dan ook toe dat er nog wel wat werk te doen is bij Ferrari. "Overal gezien was het een redelijk weekend maar we moeten de banden beter begrijpen. Volgens mij hebben we dezelfde banden voor zowel Frankrijk als Engeland, dus we moeten daar echt naar kijken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"