Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Baku spookt nog steeds door mijn hoofd'

Het was een van de meest besproken acties van het jaar. Sebastian Vettel ramde opzettelijk tegen Lewis Hamilton aan, nadat hij dacht een 'brake test' te hebben ontvangen van Hamilton terwijl het veld achter de Safety Car reed. In het kampioenschap kostte het hem uiteindelijk niet de kop, maar zijn imago liep wel een grote deuk op.

Terugblikkend op het seizoen 2017 noemt Vettel zijn actie in Baku dan ook het dieptepunt van het seizoen. De Duitser typeert zijn beuk als een 'domme actie' en denkt er nog wel eens aan terug. "Baku is het dieptepunt van het seizoen. Na die wedstrijd voelde ik me heel slecht" , aldus Vettel. "Ik verpestte daar mijn race door een domme actie. Daar heb ik het nog wel eens moeilijk mee." Echt mis ging het echter niet in Baku, maar in Azië. In Maleisië, Singapore en Japan verspeelde Vettel zijn kans op de wereldtitel.

"Ik heb na de race in Singapore nog veel nagedacht over wat er gebeurde." "Het was niet eenvoudig om het achter me te laten, maar het hoort bij het racen" , aldus Vettel over de veelbesproken startcrash. "En sommige dingen heb je niet in de hand" , vervolgt hij. "Zoals in Japan en Maleisië. Dat was gewoon pech." Desalniettemin vindt Vettel het seizoen 2017 een positief seizoen. "We hadden een goede auto en een uitstekend pakket." "Het is dan een gemiste kans dat je niet eerste wordt, maar het is niet anders" , besluit een nuchtere Vettel.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie