Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Belachelijk dat FIA continu de regels wijzigt'

De afgelopen drie seizoenen is het nodige gewijzigd wat betreft de Formule 1 auto's maar het zorgde niet voor meer inhaalacties op de baan. De FIA heeft dan ook besloten om voor 2019 opnieuw de aerodynamische regels aan te passen.

De nieuwe plannen van de FIA kunnen in ieder geval niet rekenen op de steun van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Duitser begrijpt totaal niet meer welke richting de FIA nu op wil met de Formule 1. "Ik vind het eerlijk gezegd een beetje komisch worden. In 2009 kwamen er regels voor minder aerodynamica en betere races maar veranderde er niet veel. Vervolgens moest er meer aerodynamica komen en werden de auto's breder zodat we sneller werden. Nu willen ze de auto's weer trager maken," aldus de nummer twee van het WK tegenover Motorsport.com De Ferrari-coureur had dan ook graag met de FIA gesproken over wat er moet veranderen om de Formule 1 attractiever te maken. "Natuurlijk weten we niet alles over de techniek maar we weten wel hoe het voelt om de wagens te besturen en we kennen hun limieten. Alleen ons wordt niks gevraagd."

Niet iedereen vindt het erg dat de Formule 1 auto's in de toekomst weer langzamer worden. Vooral Max Verstappen ziet dit niet als een nadeel. "Voor mij gaat het niet om snelle rondetijden. Ik heb liever een goede race dan anderhalve seconde sneller te zijn en elkaar de hele race te moeten volgen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'