Sebastian Vettel: 'Bovenaan staan voelt onwerkelijk'

12 aug. 2017 10:00 Rik Alkema 0 reacties
Dat hij halverwege het seizoen bovenaan het klassement zou staan, had Sebastian Vettel in zijn stoutste dromen niet kunnen bedenken. Ferrari, dat vorig seizoen nog op gepaste afstand van Red Bull en Mercedes reed, is weer helemaal 'back in business'. Tot grote vreugde van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die weer hardop kan dromen van de wereldtitel.

Sebastian Vettel in de wolken met voorsprong

Na 11 van de 20 wedstrijden staat Sebastian Vettel 14 punten voor op Lewis Hamilton. Die voorsprong is 'een droom' voor Sebastian Vettel, die op voorhand niet had gedacht dat hij de leiding zou nemen halverwege het seizoen.

"Deze voorsprong voelt als een droom", zei Vettel over zijn leidende positie in het kampioenschap. "Ik denk niet aan hoeveel punten ik heb op de nummer twee, daar hou ik mij niet mee bezig", voegde hij daar aan toe.

Sebastian Vettel maakte in 2015 de overstap naar Ferrari en wil met het Italiaanse zijn vijfde kampioenschap binnenhalen. Na een aardig eerste seizoen viel het tweede seizoen tegen, waardoor Vettel eigenlijk niet veel verwachtte van het huidige seizoen. De sleutel tot succes was de winterstop, die Ferrari uiterst nuttig heeft besteed volgens kopman Vettel.

"Het doel was om weer terug te keren aan de top en dat is gelukt. Al met al kun je zeggen dat we een geweldig jaar hebben gehad. Ik zit er pas sinds 2015!", is Vettel tevreden over de vooruitgang die Ferrari geboekt heeft in de laatste 2,5 jaar.

"Het eerste jaar was geweldig en vorig jaar was een lastig jaar. We hebben ons in de winter niet bezig gehouden met speculaties, maar zijn geconcentreerd door gaan werken. Daar ben ik erg blij mee, want dat heeft ons deze geweldige auto gegeven", besluit Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen