Sebastian Vettel dankbaar voor slipstream Raikkonen

26 aug. 2017 16:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Sebastian Vettel worstelde tijdens de kwalificatie in Q2, maar zette orde op zaken tijdens het laatste deel. In de slotseconden ging hij overtuigend naar de tweede positie achter Lewis Hamilton.

Vettel pakt mooie tweede plaats in kwalificatie

"Het was het juiste moment voor een goede ronde. Ik had een goed gevoel in Q1 en daarna verloor ik dat gevoel. De voorkant was wat licht in sector twee en de medium en highspeed bochten. In de laatste ronde voelde ik hem heerlijk insturen."

Kimi Raikkonen maakte een fout tijdens zijn laatste ronde en brak de ronde af. Op het laatste rechte stuk gaf hij nog een mooie slipstream aan teamgenoot Vettel. Perfect teamwerk wederom van Ferrari.

"Kimi Raikkonen gaf me een mooie slipstream in sector 3 en dat hielp in het gevecht met Valtteri Bottas. Het is een mooie positie om te starten en ik kijk uit naar de race."

De race verloopt vaak beter voor Ferrari, doordat Mercedes de kwalificatie modus op hun motor dan niet kan gebruiken. Een duel tussen Hamilton en Vettel lijkt dan ook aanstaande. Vettel is er klaar voor.

"Het ziet er goed uit en zeker voor ons op de lange runs. Mercedes zal snel zijn, maar we hebben de snelheid om met ze te knokken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen