Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Dit kwam uit mijn tenen'

Hij moest er hard voor knokken, maar aan het eind van de avond was hij zo blij als een kind. Sebastian Vettel schreeuwde het uit over de boordradio, nadat hij de beide coureurs van Red Bull was voorgebleven.

Het was bloedstollend spannend in de slotfase van de kwalificatie. Niet alleen voor het publiek en de fans voor de TV, maar ook voor de coureurs op de baan. Ze moesten tot het uiterste gaan om de poleposition te pakken vandaag. "Ik wist even niet meer waar ik het moest zoeken. Het kwam echt uit m'n tenen" , zegt een bezwete Vettel net nadat hij de poleposition voor de Grand Prix van Singapore heeft veroverd. "Ik zit nog vol adrenaline, dus misschien praat ik alleen maar onzin nu" , voegt hij daar lachend aan toe.

Woorden schieten Vettel dan ook te kort als hij een minuut nadat hij is uitgestapt een microfoon onder zijn neus geduwd krijgt. Als hij op adem is gekomen analyseert hij zijn poleposition. "Ik hou van deze baan. De auto was lastig te besturen, maar het ging steeds beter gaandeweg de kwalificatie. Ik ben heel erg blij dat het gelukt is." Ferrari was in de trainingen niet de bovenliggende partij en kende een moeilijke vrijdag. Toch vertrouwde Vettel er op voorhand al op dat hij de poleposition kon paken. "Ik wist dat we het in ons hadden, al was het wel een gevecht om tot deze positie te komen. Nu ben ik vooral heel erg blij" , besluit hij met een glimlach.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie