Sebastian Vettel: 'Dit kwam uit mijn tenen'

16 sep. 2017 16:23 Rik Alkema 0 reacties
Hij moest er hard voor knokken, maar aan het eind van de avond was hij zo blij als een kind. Sebastian Vettel schreeuwde het uit over de boordradio, nadat hij de beide coureurs van Red Bull was voorgebleven.

Sebastian Vettel met uiterste krachtsinspanning naar poleposition

Het was bloedstollend spannend in de slotfase van de kwalificatie. Niet alleen voor het publiek en de fans voor de TV, maar ook voor de coureurs op de baan. Ze moesten tot het uiterste gaan om de poleposition te pakken vandaag.

"Ik wist even niet meer waar ik het moest zoeken. Het kwam echt uit m'n tenen", zegt een bezwete Vettel net nadat hij de poleposition voor de Grand Prix van Singapore heeft veroverd.

"Ik zit nog vol adrenaline, dus misschien praat ik alleen maar onzin nu", voegt hij daar lachend aan toe.

Woorden schieten Vettel dan ook te kort als hij een minuut nadat hij is uitgestapt een microfoon onder zijn neus geduwd krijgt. Als hij op adem is gekomen analyseert hij zijn poleposition.

"Ik hou van deze baan. De auto was lastig te besturen, maar het ging steeds beter gaandeweg de kwalificatie. Ik ben heel erg blij dat het gelukt is."

Ferrari was in de trainingen niet de bovenliggende partij en kende een moeilijke vrijdag. Toch vertrouwde Vettel er op voorhand al op dat hij de poleposition kon paken.

"Ik wist dat we het in ons hadden, al was het wel een gevecht om tot deze positie te komen. Nu ben ik vooral heel erg blij", besluit hij met een glimlach.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen