Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel: 'Ferrari heeft de beste auto'

Sebastian Vettel heeft veel zin in de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza. Op de 'Temple of Speed' kan Ferrari voor het eerst sinds lange tijd weer eens meedoen om de overwinning, tot grote vreugde van de Tifosi. Een overwinning op Monza is bijna even belangrijk als een kampioenschap en dus wil Vettel zich graag bewijzen in Italië.

Nadat Vettel zijn concurrent Lewis Hamilton de gehele wedstrijd op de hielen zat in Spa, gaat hij met veel vertrouwen naar Italië. "Wij hebben over het algemeen gezien de beste auto. Er kunnen op bepaalde punten nog dingen verbeterd worden, maar de jongens in de fabriek werken daar heel hard aan" , laat Vettel in aanloop naar de Italiaanse Grand Prix weten. Vorig jaar eindigde Ferrari nog als derde in de ranglijst, terwijl het nu meedoet om de wereldtitel. Een wereld van verschil, maar dat moet wel worden beloond vindt Vettel. "Wij hebben van iedereen de meeste vooruitgang geboekt. Het is daarom zaak om die vooruitgang ook door te trekken in Monza. We gaan wel zien wat daar gaat gebeuren."

Als argument voor het hebben van de beste auto kijkt Vettel naar de Grand Prix van Engeland en België. "In Engeland waren we bijna een seconde langzamer en in Spa waren we even snel. We hebben in de tussentijd niets veranderd, dus ik heb heel goede hoop voor de rest van het seizoen" , verklaart Vettel zijn positivisme. Voor de rest van het seizoen kan Ferrari dan ook lekker knokken met Mercedes, is de verwachting van Vettel. "We hoeven de rest van het seizoen geen circuit meer te vrezen. We zijn op elk circuit gelijk of beter dan Mercedes. We zijn op de goede weg" , besluit hij.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'