Sebastian Vettel gaat door het stof: ‘Ik maak excuses aan iedereen’

04 jul. 2017 21:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Sebastian Vettel heeft openlijk zijn schuld bekend in het incident met Lewis Hamilton. De Duitser reed tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan bewust tegen zijn rivaal op, nadat hij naar eigen zeggen een ‘brake-test’ ontving van Hamilton. De FIA heeft de actie onderzocht en kwam, mede door de excuses van Vettel, tot de conclusie dat een vervolgsanctie niet benodigd is.

Sebastian Vettel bekend schuld en gaat vrijuit

Vettel maakte op zijn eigen website openlijk excuses aan iedereen. “Ik heb nooit een gevaarlijke situatie willen veroorzaken, maar ik besef me nu dat het wel een gevaarlijke situatie was. Ik wil daarom mijn excuses aanbieden. Ik hou van de sport en wil graag een voorbeeld zijn voor de volgende generatie”, aldus Vettel.

De reden van zijn gedrag was volgens Vettel ‘de emotie in het heetst van de strijd’. “Ik werd verrast door een langzaam rijdende Lewis, waarna ik in het heetst van de strijd heftig reageerde”, legt Vettel zijn actie uit. “Achteraf denk ik niet dat Lewis er een kwade bedoeling mee had. Ik realiseer me dat ik met deze actie niet het goede voorbeeld heb gegeven”, voegt Vettel daar aan toe.

Ik realiseer me dat ik niet het goede voorbeeld gaf
Vettel

Vettel ontliep door zijn uitgebreide excuses een verdere straf tijdens de hoorzitting van de FIA. De 10 seconden ‘stop-and-go’ penalty en de drie punten op zijn licentie werden voldoende bevonden door de FIA. Wel moet Vettel zich de komende 12 maanden actief gaan inzetten voor de opstapklassen in de autosport, zoals de Formule 2 en de Formule 3.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen