© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Sebastian Vettel: 'Geen idee waar we staan ten opzichte van Mercedes'

02 mrt. 2018 06:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook Sebastian Vettel kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste testweek in Barcelona. De Duitser had weliswaar amper problemen maar doordat de omstandigheden niet optimaal waren, tast hij nog in het duister over het ware potentieel van de nieuwe Ferrari.

Vettel baalt van verloren testtijd in Barcelona

Sebastian Vettel kwam op zijn laatste testdag in de eerste testweek tot maar liefst 120 ronden. Uiteindelijk noteerde hij de derde tijd en gaf hij bijna een seconde toe op Lewis Hamilton.

Ondanks dat Ferrari een vrij probleemloze eerste week kende, heeft de viervoudig wereldkampioen nog geen idee hoe goed zijn nieuwe auto nu echt is. Tegenover de aanwezige pers in de paddock verklaarde hij namelijk het volgende.

"Vandaag was het weer wel wat beter maar met deze koude temperaturen is het een lastige week geweest. We hebben voor volgende week dan ook nog veel vragen wat betreft de auto."

Vorig jaar beleefde Ferrari een ijzersterke seizoensstart en won Vettel de openingsrace in Australië. Lange tijd was hij ook met Hamilton in gevecht voor de titelstrijd maar dit jaar heeft hij nog geen idee hoe het zich gaat ontwikkelen.

"Voor nu ziet het er goed uit maar het is lastig om jezelf te beoordelen. Ook is het lastig om in te schatten waar je staat ten opzichte van de concurrentie. Dat is nu ook nog niet zo belangrijk want in de eerste week moet de auto gewoon werken."

Ondanks dat Vettel Mercedes als favoriet bestempelt, hoopt hij dat het een spannende strijd gaat worden.

"Ik denk dat Mercedes en wij heel dichtbij elkaar zitten. Hopelijk is het verschil nog kleiner dan vorig jaar maar we moeten het afwachten. Het duurt nog wel even voor het seizoen ten einde is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen