Sebastian Vettel: 'Hadden gehoopt sneller te zijn'

07 okt. 2017 11:25 Rik Alkema 0 reacties
Door de, om verschillende redenen, verstoorde vrije trainingen was het niet geheel duidelijk welk team er de macht zou grijpen in Japan. Na afloop van de kwalificatie was dat echter overduidelijk. Mercedes pakte een 1-2 en is zeer snel op het circuit van Suzuka. Vettel kwam niet verder dan de derde plaats, maar mag wel starten op de eerste startrij.

Sebastian Vettel tevreden ondanks groot gat naar Mercedes

Meer dan een derde plaats op vier tienden van Lewis Hamilton zat er niet in voor Vettel, die op voorhand eigenlijk had gehoopt op meer in Japan. Toch is hij redelijk tevreden met de kwalificatie, die beter verliep dan verwacht.

"De kwalificatie ging eigenlijk beter dan verwacht, ik ben redelijk tevreden."

"Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat, meer kon ik er niet van maken. Ik heb veel risico's genomen en kwam eigenlijk wat asfalt tekort bij het uitkomen van de 'S' Curves", glimlachte Vettel na afloop van de kwalificatie.

Vettel heeft echter het geluk dat Valtteri Bottas een gridstraf van 5 plaatsen heeft gekregen. Daardoor schuift de Duitser morgen op naar de eerste startrij en staat hij naast Lewis Hamilton.

"Door de straf van Valtteri staan we alsnog op de eerste rij, dus dat is mooi. We hadden gehoopt wat sneller te zijn, maar ik ben wel tevreden", aldus Vettel.

Het rijden op Suzuka is volgens Vettel in ieder geval een genot voor de coureurs, vooral door de nieuwe wagens, die een stuk sneller zijn op het circuit.

"Het is geweldig om hier te rijden met de nieuwe wagens, ik hou van deze baan en de supporters", besluit hij met een glimlach.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen