'Sebastian Vettel heeft een grote mond maar een klein hartje'

15 jul. 2017 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel kreeg na afloop van de veelbesproken Grand Prix van Azerbeidsjan een lading kritiek over zich heen. De Duitser werd volop bekritiseerd vanwege zijn actie op Lewis Hamilton. Zijn voormalige teambaas Christian Horner heeft echter wel een verklaring voor het soms wat opvliegende karakter van de viervoudig wereldkampioen.

Christian Horner neemt het op voor zijn vroegere pupil Sebastian Vettel

Voorafgaand aan de GP van Engeland sprak Christian Horner uitgebreid met de BBC over zijn voormalige coureur Sebastian Vettel. Horner werkte in de periode van 2009 tot 2014 nauw samen met Vettel. Deze samenwerking was zeer succesvol want Vettel werd maar liefst vier jaar op rij wereldkampioen en geldt nog steeds als de jongste Formule 1 kampioen ooit. Horner kent Vettel dan ook aardig goed en liet aan de BBC weten dat de Duitser 'het hart op de juiste plek heeft zitten.'

"Hij zit midden in een zeer intensieve strijd. Hij ruikt een kans om opnieuw wereldkampioen te worden en beseft dat hij alles nodig heeft om Mercedes te verslaan. Op sommige momenten denkt hij gewoon niet na voordat hij iets roept. Dat maakt hem ook bijzonder, maar brengt hem soms ook in een lastig parket."

Volgens Horner komt de dadendrang van Vettel vooral vanwege zijn bewondering voor zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

"Seb heeft enorm veel bewondering voor Michael Schumacher. Dat record betekent veel voor hem. Schumacher was zijn idool en ik denk dat dat ook zijn killerinstinct aanwakkert. Ten koste van alles willen winnen."

Horner benadrukt dat Vettel verder ook erg attent is voor de overige medewerkers van het team.

"Seb nam altijd chocolaatjes mee voor de dames in de fabriek. Hij was altijd erg attent, niet alleen voor zijn engineers maar ook voor de andere medewerkers. Hij nam altijd uitgebreid de tijd om handtekeningen te zetten en investeerde echt in het team."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen