Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel heeft zichzelf opnieuw uitgevonden

Sebastian Vettel zorgde in de afgelopen Formule 1 seizoenen dikwijls voor de nodige beroering op de baan. Niet eens zozeer vanwege geweldige acties maar meer vanwege zijn reacties over de boordradio. Dit jaar houdt de Ferrari-coureur zich opvallend gedeisd.

Tijdens de GP van China dit jaar werd Vettel door Max Verstappen aangetikt waarna hij kostbare punten verloor ten opzichte van zijn aartsrivaal Hamilton. Waar iedereen een hoop getier over de boordradio verwachtte, bleef het opvallend rustig. Ook na afloop accepteerde Vettel direct de excuses van de Nederlander en was het daarmee voor hem afgedaan. "Ik draai inmiddels lang genoeg mee in dit wereldje en geloof niet dat ik mij door dit soort kleinigheidjes nog langer laat afleiden. In het verleden heb ik mij meermaals over bepaalde zaken opgewonden maar dat kan ik nu niet meer terugdraaien." "Ik heb gewoon ontzettend veel plezier tijdens het racen en probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. Dat probeer ik op een manier te doen waarmee ik met een gerust geweten 's avonds naar bed kan gaan," aldus Vettel in gesprek met Formel1.

Blijkbaar is Vettel tot inkeer gekomen en ziet hij in dat een andere benadering hem verder brengt. "Vaak kun je bepaalde dingen toch niet veranderen en moet je het gewoon nemen zoals het is en er boven staan. Sowieso loont alle ophef na die tijd zich toch niet. Dat is vaak nog vermoeiender dan de daadwerkelijke irritatie tijdens de race." Toch speelt er ook nog wel iets anders mee waardoor Vettel de zaken nu anders benadert dan in het verleden. "Het is jammer dat veel dingen ook uit zijn verband worden gerukt en dat alles van diverse kanten wordt belicht terwijl je er gewoon met gezond verstand naar kunt kijken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi