Sebastian Vettel: 'Ik ben niet trots op mijn actie'

07 jul. 2017 07:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor Sebastian Vettel zullen de afgelopen dagen bepaald geen pretje zijn geweest. De Duitser kreeg forse kritiek over zich heen vanwege zijn actie in Azerbeidsjan. Vettel verdacht Hamilton van een braketest en reed vervolgens opzettelijk tegen de zijkant van Hamilton aan. Het kwam hem op een stop- en-go penalty van 10 seconden te staan.

Sebastian Vettel wil een streep onder incident in Baku zette

Direct na afloop werd er al geroepen dat deze straf te licht was. De FIA besloot dan ook een nader onderzoek in te stellen. Een zwaardere straf bleef achterwege nadat Vettel zijn excuses aanbood.

In Oostenrijk stond Vettel dan ook uitgebreid stil bij het veelbesproken incident.

“Of ik er trots op ben? Nee. Of ik het terug kan draaien? Nee. Of ik er spijt van heb? Ja zeker. Ik kreeg een verkeerde indruk. Dat was fout, ik reageerde nogal heftig.”

“Het was een verkeerde zet om naast Hamilton te gaan rijden en zijn band te raken. Op dat moment was ik nogal verrast. Het voelde alsof Hamilton hard remde waardoor ik hem niet kon ontwijken. Ik denk echter niet dat hij mij echt een brake-test gaf. Op dat moment voelde het gewoon anders.”

Op de vraag of hij misschien een probleem heeft om zijn woede te beheersen, antwoordt hij: “Dat denk ik niet, nee. Ik snap dat je dat zo ziet maar dat is echt niet aan de orde.”

Voor Vettel telt maar één ding en dat is hij het incident achter zich wil laten en zich wil focussen op de race in Oostenrijk.

“Ik ben blij dat we volwassenen genoeg zijn om verder te gaan. Wat ik deed was fout. Ik maakte een fout en heb daarvoor mijn excuses aangeboden. Dat maakt de situatie echter niet anders.”

“Als ik terug in de tijd kon gaan en het kon terugdraaien dan zou ik dat doen. Dat kan helaas niet. Laten we ons gewoon gaan focussen op dit weekend en op het racen.”

Vettel verdedigt in Oostenrijk een voorsprong van 14 punten op Hamilton.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen