Sebastian Vettel: 'Ik kreeg het niet voor elkaar in Q3'

15 jul. 2017 15:42 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel had maar al te graag Hamilton een gevoelige nederlaag tijdens de kwalificatie voor de GP van Engeland toegebracht. Hamilton was echter opnieuw heer en meester op zijn thuiscircuit en begint als de grote favoriet aan de race. Een overwinning van Hamilton in Engeland brengt de spanning in de WK titelstrijd weer helemaal terug.

Sebastian Vettel wordt verslagen door zowel Hamilton als Raikkonen

Zo ver is het echter nog niet. Ook Sebastian Vettel liet zien dat het met de snelheid van zijn Ferrari bolide wel goed zit. De viervoudig wereldkampioen zat er vanaf de derde vrije training op Silverstone goed bij. Hij begon dan ook vol vertrouwen aan de kwalificatie zo liet hij na afloop weten aan Jenson Button die de heren interviewde.

"De auto voelde vandaag erg goed. Gisteren was ik nog niet zo tevreden over de afstelling maar vanochtend in de derde vrije training liep het lekker. De kwalificatie ging ik dan ook met vertrouwen tegemoet."

In Q2 bedroeg het onderlinge verschil tussen Hamilton en Vettel nog geen 2 tienden. Iedereen verwachtte dan ook een spannende strijd om de pole. Helaas werd het geen moment echt spannend omdat Hamilton duidelijk liet zien wie de baas is op Silverstone.

De achterstand van Vettel liep uiteindelijk op naar maar liefst 7 tienden. De Duitser moest daarnaast nog zijn teamgenoot Raikkonen voor zich dulden. De Fin nestelde zich brutaal tussen Hamilton en Vettel in en start morgen vanaf P2.

Vettel ziet in ieder geval wel mogelijkheden voor in de race.

"Er had duidelijk meer in gezeten in Q3 maar op de één of andere manier kregen we het niet voor elkaar. We zitten er in ieder geval wel goed bij en dat biedt perspectief voor de race."

Button wilde vervolgens nog weten hoe het Vettel was bevallen om met de nieuwe auto's op Silverstone te rijden. 'Een geweldige ervaring', zo liet de Duitser zich ontvallen.

"We beseffen eigenlijk nog niet eens hoe hard het gaat. Bocht 11 tot en met 13 gaat nu voluit en dat is echt geweldig."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen