Sebastian Vettel krijgt tik op de vingers van wedstrijdleiding

08 okt. 2017 10:21 Rik Alkema 0 reacties
Voor de tweede keer dit seizoen krijgt Sebastian Vettel een waarschuwing van de wedstrijdleiding. Eerder dit jaar ontving hij een reprimande voor het overschrijden van de witte lijn bij het uitkomen van de pitsstraat in Monaco en vandaag kreeg hij een waarschuwing omdat hij niet aanwezig was bij het volkslied voorafgaand aan de GP van Japan.

Vettel ontvangt tweede waarschuwing

Normaal gesproken dienen alle coureurs aanwezig te zijn bij het volkslied, maar Vettel ontbrak. Dat kwam hem op een waarschuwing te staan van de wedstrijdleiding.

Op het moment dat het volkslied gespeeld werd, zo'n 15 minuten voor de wedstrijd, was Vettel namelijk met heel andere dingen bezig. Ferrari ontdekte een probleem met de motor van Vettel, waardoor er op het laatste moment nog hard werd gesleuteld aan de bolide.

Uiteindelijk bleek het probleem een kapotte bougie te zijn en na vervanging dacht Ferrari dat het probleem was opgelost. Tijdens de eerste ronde bleek echter al dat het probleem daarmee niet opgelost was. Vettel klaagde op de boordradio over problemen en viel snel terug. 

Na een paar ronden was het al gebeurd voor de Duitser en moest hij zijn Ferrari in de garage parkeren. Door zijn uitvalbeurt is de titel verder weg dan ooit. Vettel staat nu 59 punten achter op Lewis Hamilton met nog 4 wedstrijden te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen