Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel krijgt tik op de vingers van wedstrijdleiding

Voor de tweede keer dit seizoen krijgt Sebastian Vettel een waarschuwing van de wedstrijdleiding. Eerder dit jaar ontving hij een reprimande voor het overschrijden van de witte lijn bij het uitkomen van de pitsstraat in Monaco en vandaag kreeg hij een waarschuwing omdat hij niet aanwezig was bij het volkslied voorafgaand aan de GP van Japan.

Normaal gesproken dienen alle coureurs aanwezig te zijn bij het volkslied, maar Vettel ontbrak. Dat kwam hem op een waarschuwing te staan van de wedstrijdleiding. Op het moment dat het volkslied gespeeld werd, zo'n 15 minuten voor de wedstrijd, was Vettel namelijk met heel andere dingen bezig. Ferrari ontdekte een probleem met de motor van Vettel, waardoor er op het laatste moment nog hard werd gesleuteld aan de bolide.

Uiteindelijk bleek het probleem een kapotte bougie te zijn en na vervanging dacht Ferrari dat het probleem was opgelost. Tijdens de eerste ronde bleek echter al dat het probleem daarmee niet opgelost was. Vettel klaagde op de boordradio over problemen en viel snel terug. Na een paar ronden was het al gebeurd voor de Duitser en moest hij zijn Ferrari in de garage parkeren. Door zijn uitvalbeurt is de titel verder weg dan ooit. Vettel staat nu 59 punten achter op Lewis Hamilton met nog 4 wedstrijden te gaan.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin