Sebastian Vettel: Mercedes is de grote favoriet in Oostenrijk

08 jul. 2017 09:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel zat er tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de GP van Oostenrijk goed bij. Als leider in het WK geldt hij als de grote favoriet voor de overwinning. Zelf ziet hij Mercedes als de grote favoriet op de Red Bull Ring ondanks dat de racepace van Ferrari altijd erg goed is.

Sebastian Vettel voert druk op Mercedes op

Sebastian Vettel moest in de ochtendsessie niet alleen de beide Mercedessen voor zich dulden, ook Max Verstappen was sneller dan de Duitser. In de middagsessie deed de viervoudig wereldkampioen er een schepje boven op. Dit resulteerde in de tweede tijd achter de ongenaakbare Lewis Hamilton.

Ondanks het geringe verschil van slechts twee tienden in de tweede vrije training is Mercedes volgens hem de grote kanshebber.

"Het is een vrij kort circuit, dus iedereen zit dicht bij elkaar. Mercedes is wat mij betreft de grote favoriet. Ze waren iedere keer dat ze de baan opgingen erg snel. We zien wel wat er gebeurt in de kwalificatie."

In Baku kampte Ferrari nog met de nodige problemen. Volgens de Duitser is dit opgelost maar is de situatie in Oostenrijk compleet anders.

"We weten wat het probleem was in Baku maar hier is het weer anders. Het is een stuk warmer, vooral de temperatuur van het asfalt. De beschikbare banden zijn hier ook anders, dus er zit best wel een groot gat tussen de verschillende compounds. We kunnen nu nog geen conclusie trekken. De auto voelt in ieder gevoel goed. "

De strijd om de pole wordt dan ook behoorlijk spannend. Vooral nu Hamilton een gridstraf van vijf startplaatsen heeft ontvangen. Tot nu toe is de snelheid van Ferrari tijdens de race altijd goed. Vettel gaat dan ook met vertrouwen het weekend in.

"Over het algemeen zijn onze zondagen altijd wel goed. Het wordt hoe dan ook close."

Vettel leidt het WK met een voorsprong van veertien punten op zijn naaste rivaal Hamilton.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen