Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel ontkent teamorders bij Ferrari

Sebastian Vettel heeft ontkend dat Scuderia Ferrari gebruik maakte van teamorders die Formule 1 seizoen. Na afloop van de GP's van Monaco en Hongarije vroegen veel fans zich af of Raikkonen teamorders had gekregen.

Sebastian Vettel gaat momenteel aan de leiding in het WK en zijn voorsprong op Kimi Raikkonen is gigantisch. Het is dan ook logisch dat het Italiaanse team er alles aan doet om Vettel te helpen bij het behalen van zijn vijfde wereldtitel. Volgens Vettel is er dit jaar nog geen sprake geweest van teamorders, zo liet hij in Italië weten tijdens de persconferentie. " Ik vind het verrassend dat mensen zo reageren. Kimi en ik waren het hele jaar vrij om tegen elkaar te racen. Na de GP van Hongarije las ik dat wij teamorders zouden hebben. Kimi zou in dienst van mij rijden." " Raikkonen mag voor eigen kansen rijden en als hij de kans had gehad om me in te halen, dan had hij dat gedaan. Ik zou andersom hetzelfde gedaan hebben. We houden wel in ons achterhoofd dat onze duels niet zo moeten eindigen als die van Perez en Ocon", waarmee Vettel een knipoog gaf aan het duo dat naast hem zat. Ocon en Perez vlogen elkaar dit seizoen al meermaals in de haren. In België ging het zelfs zover dat Perez zijn teamgenoot in de muur reed. Ocon was furieus en liet weten dat Perez hem wilde vermoorden.

Ferrari sluit teamorders in het restant van het seizoen niet uit. Kimi Raikkonen staat met nog acht races te gaan liefst 92 punten achter op Vettel. Het zou dan ook onlogisch zijn als Kimi dure punten afsnoept van de nummer 1 in het WK.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"