Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel op zijn hoede voor Mercedes en Red Bull

Hij was met afstand de snelste man tijdens de tweede vrije training, maar toch wil Sebastian Vettel niet te vroeg juichen. De Duitser denkt dat Mercedes, dat het erg lastig had op vrijdag, nog een grote sprong gaan maken dit weekend. Met het oog op het weer sluit hij ook Red Bull nog niet uit.

Tijdens de verregende eerste vrije training was Red Bull oppermachtig, maar op een droge baan was Ferrari veruit de snelste. Mercedes kampte met 'structurele problemen' en dus lijkt het een koud kunstje voor Vettel dit weekend. Toch denkt de Duitser daar heel anders over. "Mercedes leek ergens mee te worstelen, maar die zullen een grote sprong gaan maken op zaterdag. De problemen hebben ze dan zeker opgelost" , is Vettel stellig. Ook met Red Bull houdt Vettel rekening, zeker gezien de weersvoorspelling dit weekend. "Red Bull was erg sterk onder wisselende omstandigheden, dus die vlak ik ook niet uit."

Vettel hoopt dat Ferrari net als in Singapore sneller is dan Mercedes, zodat hij kan werken aan de achterstand in het kampioenschap. "Het is voor ons te hopen dat we de snelheid kunnen doortrekken dit weekend en dat Mercedes achter blijft." "Maar je moet realistisch blijven, het is tenslotte pas vrijdag en de rest kan op een afwijkend testprogramma zitten" , blijft Vettel nuchter.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"